Geçtiğimiz yıl tarihler 21 Aralık’ı gösterdiğinde Düzce, yürekleri burkan bir dramı Öncü ekranlarında öğrenmişti. Kaynaşlı’nın Tavak Köyü’nde adeta dökülmeye yüz tutan harabe bir evde, bir yandan soğuk bir yandan da sağlık sorunları ile boğuşan Sevinç ve Fevzi Karagüllüoğlu çiftinin tek arzusu kışı üşümeden geçirecekleri bir yuvaya kavuşmaktı…

“Ben yapacağım” demişti
İşte bu çaresiz bekleyişi gündeme getirdiğimiz çiftin acı hikayesine duyarsız kalmayan Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, haberimizin ardından köye giderek, yaşlı çifti ziyaret etmiş ve evlerini yenileme sözü vermişti. Başkan Bayraktar, yüksek bir kesimde bulunan köyde kış şartlarının sert geçmesi nedeniyle hava sıcaklıklarının normale dönmesinin bekleneceğini ve ardından yeni ev için çalışmaların başlayacağını bildirilmişti. Yani geride kalan kışın, yaşlı çiftin üşümeden ve hastalıklara davetiye çıkaran evde geçireceği son kışı olacağı sanılıyordu…

Kullanılmış malzemeler getirildi
Ancak süreç beklendiği gibi ilerlemedi. 3 ay önce Kaynaşlı Belediyesi tarafından sadece evin temeli atılıp bırakıldı. Ayrıca “yeni” evde kullanılması için başka bir binadan sökülen malzemeler bahçeye yığıldı. Üç aydır tek bir çivinin çakılmadığı evin sahiplerine iddiaya göre belediye yetkililerince yalnız kaba inşaatın yapılacağı, mutfak, tuvalet, elektrik ve su tesisatı gibi masrafların karşılanmayacağı bildirildi.



Fareler cirit atıyor, duvarlarında kene geziyor
Öte yandan hastalıkların çalışamaz hale getirdiği Fevzi Karagüllüoğlu’nun yakın zamanda kalp ameliyatı olduğu öğrenildi. Kalbine pil takılan Fevzi Karagüllüoğlu bir süre kızının evinde kaldı. Ancak baba Karagüllüoğlu kızına daha fazla yük olmamak adına evine geri döndü. Evi yaptıracak maddi gücü olmayan yaşlı çift, şimdi farelerin cirit attığı duvarlarında kenelerin gezdiği evde zorlu bir yaşam sürüyor.  

“Kim şikayet ediyorsa gitsin kendisi yaptırsın!”
Ayrıca evin akıbetini öğrenmek ve iddialar hakkında cevap almak üzere aradığımız Başkan Erol Bayraktar, “Siz o evin 100 bin TL’ye mal olduğunu biliyor musunuz? Kim şikayet ediyorsa gitsin kendisi yaptırsın.” dedi.