Gümüşova'da halkı ayağa kaldıran taşocağı için kurumlarda ortak görüş bildirdi. Yeşilyayla Köyünde kurulması planlanan taş ocağının uygunluğunun araştırılması için kurumların hazırladığı raporlar sonuçlandı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü ve Gümüşova Kaymakamlığı tarafından hazırlanan raporlarda kurulması plananlanan taşocağı için olumsuz görüş bildirildi.

Üç kurumdan ayrı ayrı verilen raporlarda Bazalt Ocağı ve Kırma eleme tesisinin heyelan bölgesinde olması , Yeşilyayla Köyü civarındaki dere yatağında suyun akmasını engelleyen malzeme akmaları neticesinde arazide meydana gelebilicek çatlaklar sonucu yüzey sularının kaybolmasının muhtemel olduğu, talep edilen alanın Tem otoyoluna çok yakın olmasından dolayı toz kirliği nedeniyle tehlike yaratabiliceği, proje alanın yakın yerleşim yerlerinin toz ve gürültüden olumsuz etkilenebilicek olması, telep edilen faaliyetn gerçekleşmesi halinde doğal peyzaj görünümün bozularak görüntü kirliliğine neden olacağından uygun görülmediği kaydedildi.

Vali Yılmaz İncelemişti

Yapılması planlanan taşocağına karşı çıkan Gümüşova Yeşilyayla köyü muhtarı ve köy ihtiyar heyeti Vali Adnan Yılmaz'ı ziyaret ederek konuyla ilgili çekincelerini iletmiş, Vali Adnan Yılmaz'da ziyaret sonrası köyde incelemelerde bulunmuştu. Vali Yılmaz yaptığı incelemede bölgeye açılacak olan taş ocağının bir felakete yol açacağını belirterek ilgili müdürlüklerden konuyla ilgili alacağı görüşlerin ardından bir cevap vereceğini bildirmişti.

Haber: S. KAŞKIR