Ramazan ayı boyunca çeşitli kurumlar tarafından düzenlenen iftar programlarının en başlı davetlisi olan şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri için Düzce Üniversitesi de bir iftar programı düzenledi.

Havanın yağışlı olmasından dolayı üniversitenin yemekhanesinde verilen iftar programına Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Eski Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İl Müftüsü Selami Emen, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Merkez İlçe Hakan Kuşçuoğlu, bazı ilçe belediye başkanları, akademisyenler ve üniversite personeli katıldı.

“Kelimelere duyguları sığdırmak mümkün değil”
İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Düzce Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Üniversitemizdeki bu iftar programı her yıl olan iftar programlarından daha farklı” diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü çok kıymetli misafirlerimiz var. Allah hepsinden razı olsun. Allah, şahadet mertebesine erişmiş evlatlarıyla ahrette buluşmayı nasip etsin. Gazilerimize de uzun ve hayırlı ömürler diliyoruz. Bugün şehit ve gazilerimizin aileleri burada. Onlara hitap ederken kelimelere duyguları sığdırmak çok mümkün değil. Allah hepsinden razı olsun. Allah şehitlerimizi inşallah Peygamber Efendimize komşu eylesin. Ramazan akşamları çok güzel ama bir lokma ekmeği sevdiklerimizle paylaştığımız iftar sofraları çok daha güzel. Allah üniversitemizin, bereketini, aile ortamını bozmasın. Hepinizi bayramlara kavuşturacak güzel günler temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından iftar programı, İl Müftüsü Selami Emen’in iftar duası ile sona erdi.



Haber: Ö. Yılmaz