Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, beraberinde Rektör yardımcıları Prof.Dr. İlhan Genç, Prof.Dr. İdris Şahin ve Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş ile birlikte Türkseven Şirketler Grubu bünyesine katılan Öncü Medya Grubu’nu ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Türkseven’le bir araya geldi.
 


Güçlü bir elden başka bir güçlü ele geçti
Karşılıklı iyi niyet söylemlerinin öne çıktığı ziyarette, mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Demircan Çakar, “Düzcemizin güzide bir yayın kuruluşu olan Öncü’nün çok güçlü bir elden bir başka güçlü ele geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Önder Tonyalı ağabeyimizin kurduğu, büyüttüğü ve bugünlere kadar gururla getirdiği işletmeyi yine çok sevdiğimiz bir büyüğümüz Faruk Türkseven ağabeyimizin almış olmasından da apayrı bir mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
“Öncü’nün başarılar sağlamasını canı gönülden diliyorum”
El değiştirme de yaşanan geçiş sürecinin uyum içerisinde gerçekleşmiş olmasından duyduğu mutluluğu da paylaşan Rektör Demircan Çakar,  “Düzce’de her zaman görmek istediğimiz olumlu bir atmosfer ve bundan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Yeni ev sahipleriyle birlikte yeni döneminde başarılar diliyorum. Yüzünü Düzce’nin güzelliklerine dönmüş, güzelliklerini bu enerjiden alan ve Düzce’nin bütün potansiyeline yansıtmayı başaran hem Düzce’mizin yerel televizyonu olarak hem Düzce’nin dünyaya açılan penceresi olarak başarılar sağlamasını gönülden diliyorum” şeklinde konuştu.
 


Üniversite olarak Öncü ailesiyle çalışıyor olmaktan bugüne kadar çok mutlu olduklarını dile getirerek açıklamalarını sürdüren Demircan Çakar, “Bizim ilettiğimiz haberleri güvenilirlikle doğrulukla kaynağından doğrudan bilgi alarak yansıtmış olmaları bizi de çok güzel iş birliği yapmaya cesaretlendirmiştir. Bundan sonrada üniversitemizin 33 bin öğrencisi, bin 500 personeli, 14 fakültesiyle, özellikle ihtisaslaşma faaliyetlerimizle ve bölgeye yayılan potansiyelimizi yine aynı şekilde yansıtacağını ümit ediyoruz. Buna gönülden inanıyoruz” dedi.
 
"Düzce aşığı bir insanım"
Kişisel ve akademisyen olarak Düzce Üniversitesini değerlendiren Prof.Dr. Demircan Çakar, “Ben Düzce aşığı bir insanım. Bir Düzceli olarak şahsen tarafsız olmam mümkün değil. Akademisyen olarak üniversitemizi değerlendirmem gerekirse, özellikle hastane açısından bakacak olursam bölgeye sağlık açısından katkı sağlayan bir kurumuz. İnsanın kendi ailesinin kendi hastanesini kendi üniversitesini tercih etmesinden mutluluk duyuyorsa iyi bir noktaya getirmişiz demektir” diye konuştu.
 


“Rektör olarak üniversitemize Düzce’mize ve bölgemize hizmet etmek istiyorum”
Rektör Nigar Demircan Çakar, yaklaşan yerel seçimler öncesinde kamuoyunda adının dillendirilmesi konusuna da açıklık getirerek, şunları kaydetti:

 “Üniversitemizin Rektörü olmaktan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bana üniversitemizi yönetme fırsatı vermiş olmasından ötürü büyük onur duyuyorum. Rektör olarak da devam edebildiğim sürece burada devam etmeyi arzu ediyorum. Elimden geldiğince rektör olarak üniversitemize Düzce’mize ve bölgemize hizmet etmek istiyorum.

Belediye başkanı olarak değerlendirme yapanları, aklından geçirerek kıymet verdikleri için teşekkür ediyorum ama benim şu anda böyle bir düşüncem ve talebim yok. Rektörlüğü bölgemize kazandıracağımız çok daha kıymetli bir görev olarak algılıyorum.”

Yeni acil kasım ayında hizmete giriyor
Rektör Demircan Çakar, açıklamalarının sonunda ise yine mikrofonlarımız aracılığıyla Düzcelilere bir müjde vererek, “Buradan sizlerin aracılığıyla bir müjde de vermek isterim, en geç Kasım ayının içerisinde Acil servisimizi yeni binamıza taşımış olacağız. Otoparkıyla tefrişiyle ve mevcudun yaklaşık 3 katı büyüklükte olan bir acil servis alanını üniversitemiz hastanesine kazandırmış olacağız. Bölgemiz için çok önemli bir ihtiyaçtı” dedi.

Rektör Prof. Dr. Demircan Çakar, ziyaretinin sonunda anı defterine duygularını yazdı.