Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu bugün düzenlediği basın toplantısıyla üniversitenin bugünü ve gelecekteki planlarından söz etti. Şerifoğlu, önümüzdeki dönem 6 bine yakın öğrencinin geleceğini söyleyerek, öğrencilerin en çok şikayet ettiği sosyal eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirtti.

“1300 civarında öğrenci mezun ettik geçen hafta.Önümüzde ki dönem 5931 yeni öğrenci aramıza katılacak. 6 bine yakın yeni öğrenci ile merkez kampüsümüzde bir canlılık yaşanacak. Bu öğrencilerin derslik ihtiyacı henüz bitmedi. Bunun içinde ikinci merkezi dersliği yapacağız. İki yıl içinde 20 bin sayısına ulaşacağız. Sanat ve tasarım ile Arkeoloji gibi bölümlere ilk defa öğrenci alacağız.Düzceye en çok öğrenci istanbuldan marmara bölgesinden geliyor. Öğrenciler sosyal eksiklikten bahsediyor. Yeni gelecek 6 bin öğrenci için bu imkanların sağlanması gerekir.”

Şerifoğlu, Üniversite önündeki yörük tepenin içinde kilise gibi bir tapınak ve mezarlık olduğunu söyleyerek, bu tarihi eseri ortaya çıkararak halka açmayı ve arkeo park yapmayı planladıklarını belirtti. Şerifoğlu önemli bir projenin de yaşlılarla ilgili olduğunu, bir gediatri merkezi düşündüklerini ifade etti.


2009'dan beri söz verilip geri alındı

Rektör Şerifoğlu, kalıcı işyerleri konusunda yaşanan sıkıntıyı anlatırken ise, 2009 yılından bu yana üniversiteye tahsis edilen işyerlerinin bazı sebeplerle geri istendiğini, her seferinde verdiklerini ancak o işyerlerine çok ihtiyaçları olduğunu belirtti.

“ Düzce Meslek Yüksek Okulu 99 depremlerinden sonra geçici olarak prefabrik bir yapı yapılmış. Geçici denmiş ama 14 yıldır biz orayı kullanıyoruz. Üniversite olarakta biz Ankara'ya anlatıyoruz ama aldığımız cevap hep aynı. Önce merkezi tamamlayın diyorlar. 2009 dan beri Düzce'de kalıcı işyerlerinin atıl durduğu, boş durduğu konuşuluyor. Bizde bir dosya hazırladık ve başbakana sunduk. Okul yapmak için talep ediyoruz dedik. Görüşmeler yapıldı. Sonuçta eski belediyenin olduğu yerde emniyet müdürlüğünün yan tarafında 2 katlı bloğun bize verilebileceği konusunda bir çalışma yapıldı. Kalıcı işyerleri ile ilgili bir dosya hazırladık ve 2 bloğu bize verirseniz meslek Yüksek okulunu taşırız dedik. Faruk Nafız Özak o zaman bakandı. Madem ihtiyacınız o zaman hocam size verelim dedi. Bizde sayın bakanım çok ayıp olur valiliğe verin valilik bize versin dedik. Bakan bey valiliğe tahsis yazısını imzaladı. Tahsis edilen bu bloklar bir süre sonra ilimizde bir çağrı merkezine verilmek istendi. Bizde nasıl olur burayı biz istiyoruz dediğimizde merak etmeyin hocam kalıcı konutlarda daha çok var size vereceğiz dediler. Orası bir çağrı merkezine verildi. Geri kalanında da PTT vardı. Geri kalan kısım bizim ihtiyacımızı görecek düzeyde değildi. 4 bin öğrenci için yetersizdi. Daha sonra huzur evinin yanında ki blok bize teklif edildi. Peki dedik bize tahsis edildi. . Proje hazırladık bütçe belirledik. Bir süre sonra telefon geldi.Hocam huzur evi yetmiyor çok ihtiyaç var bunu geri verirmisiniz dediler. Tamam dedik. Daha çok yer var size vereceğiz dendi. Huzur evinide geri verdik. Kalıcı işyerlerinden yer beklemeye başladık. Nitekim 5-6 ay önce il afet müdürlüğünden sayın valimizin talimatıyla bir teklif geldi bize. Gelin seçin diye. Hocalarımız gittiler beğendiler. Biz bütçe çalışmalarını yaptık. Resmi yazıyla da takep ettik. Valilikte bir toplantı vardı. Bütün kurumlar taleplerini tartıştılar. Orada bunu baştan sona anlattım ben. 2009 dan beri bize sürekli söz verilen tahsis edilmeyen bu yapılara çok ihtiyacımız var. o binalarda iki talep vardı. Sağolsun İsmail Bayram üniversite için talebini geri çekmiş.”

Şimdi köşeye sıkıştık

Düzce'nin ihtiyacı görülsün diye hep geri verdikleri binalar konusunda bugün köşeye sıkıştıklarını vurgulayan Şerifoğlu, il genel meclisi üyelerine yazdığı mektup hakkında da açıklamada bulundu.

“Çok açık söyleyebilirim ki Düzce'ye ikinci bir üniversitenin gelmesini herkesten çok ben isterim. Ben Düzcede daha fazla üniversite olsun demiştim. 2009 dan beri beklediğimiz. Bakanlar ile görüştüğümüz, her seferinde bizden istendiğinde Düzce nin bir ihtiyacı görülsün diye kabul ettiğimiz yerde köşeye sıkıştık. Bu iki bloktan başka Düzce Meslek Yüksek okulunu taşıyabileceğimiz bir bina Düzce'de yoktur. Dolayısı ile 2009 dan beri beklediğimiz binaların tahsisi için yönetim kurulumuz ile sayın valimize ziyarette bulunduk. Sayın valimiz karar il genel meclisinindir dedi. Onun için bende il genel meclisi üyelerine ilimizin siyasi parti başkanlarına destek mektubu talep ettim..”

Düzce'de kanser tedavisi için gerekli olan onkolog açığının giderileceğini de söyleyen Şerifoğlu, “Çok kısa bir sürede bir onkoloğumuz olacak.”dedi.

Haber: M. YILMAZ