Yaz aylarıyla birlikte özellikle inşaat çalışmalarına devam eden Düzce Üniversitesi’nde yapılan çalışmaları değerlendirmek için Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

“İki ay içerisinde hayata geçireceğiz”

İlk olarak yaz aylarında yapılan çalışmaları değerlendiren Çakar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bütçe hazırlığı dönemi içerisindeyiz. Önümüzdeki dönemin yatırımlarını değerlendirme aşamasındayız. Yaz dönemi olduğu için inşaatlarımız hızla devam ediyor. 50 bin metre karelik mini botanik bahçemiz için çalışmalara başladık. Düzce için önemli olacak bu bahçe için 2 yıl sonra açılış yapmayı düşünüyoruz. Burası hem Düzce’nin ürünlerinin sergileneceği hem de  kamelyalı çok güzel bir alan olacak. Diğer taraftan kütüphane inşaatımız devam ediyor. Spor Bilimleri Fakültesi’nin inşaatı da bu hafta başlıyor. Kampüse girişin daha rahat olması için yollardaki asfalt çalışmalarımız da devam ediyor. Bunların hepsini biz kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Acil bölümümüzü de kendine ait otoparkıyla birlikte inşallah iki ay içerisinde hayata geçireceğiz.”

“Düzce deyince geleneksel tıp akla gelsin diye çaba gösteriyoruz”

Fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünü olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi hakkında da açıklamalarda bulunan Çakar, şöyle konuştu:

“Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’mizin ruhsatımı aldık. İnşallah 4 farklı alanda hizmet verecek. Özellikle hekimlerimizin elinden hacamat, akupunktur ve diğer alanlara da peyderpey başlamış olacağız. Şu an kantin binamızın bulunduğu nükleer tıp merkezimizi tamamlayıcı tıp merkezine dönüştürüyoruz. Kasım ayında orayı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi haline getireceğiz. Köylerimizde de hasat yapmaya başladık. Köylerde muhtarlarımızla birlikte tıbbi ürünlerimizin hasatlarını yapıyoruz. Bu ürünler fındığa alternatif olmaya aday durumdadır. Tarımsal atıkların endüstriye kazandırılmasında da yine aynı şekilde. Sık sık gidiyoruz arkadaşlarımızla birlikte eğitim veriyoruz. Arkadaşlarımızı halkımızla buluşturuyoruz. Tıbbı ürün yetiştiriciliğine, arı yetiştiriciliğine, mantar yetiştiriciliğine ilgi duyan tüm vatandaşlarımızı üniversiteyle işbirliği yapmaya davet ediyoruz. Bizler altyapı hizmeti sunuyor ve danışma ile pazarlama imkanını da halkımıza sağlıyoruz. Düzce deyince geleneksel tıp akla gelsin diye çaba gösteriyoruz”

Haber: M. AYDIN