2013-2014 akademik yılında herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adaylar için kayıt dönemi başladı. Öğrencileri 6 Eylül Cuma akşamına kadar kayıt yaptırabilecek. Düzce Üniversitesini kazanan adaylarda kayıtlarını yaptırmaya başladı. Üniversitelerdeki her program için ayrı kayıt tarihi belirlendiğinden, adayların sınav sonuç belgesinde belirtilen tarihte kayıt yaptırmaları gerekiyor. Belirtilen tarihte kayıt yaptırmayanlar, kayıt hakkını kaybedecek. Öğrenci kayıtları hakkında görüştüğümüz Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlu kayıtlarda sorun olamadığını ve 5 bin civarı yeni öğrenci beklendiğini söyledi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlu, bu hafta başlayan yeni kayıt döneminin başarı ile devam ettiğini söyledi.

Şerifoğlu, “Bu sene 5 bine yakın yeni kontenjan talebimiz oldu ve yüzde doksan beş oranında doldu. Bu hafta başlayan kayıtlarda bunun ne kadarı gerçekleşecek bakacağız. Düzce, İstanbul ve Ankara arasında olduğu için cazip bir alan. Üniversiteyi tanıtmak için TRT Okul programına katıldım ondan sonra çok fazla telefon aldım "Projelerinizde nasıl yer alabiliriz" diye." dedi.

Açıklamasını Düzce'de yaşanan konaklama sorunu ile devam eden Şerifoğlu, "Yurt kapasitesinin sınırlı olması öğrenciler üzerinde olumsuz etki yaratabiliyor. Özel yurtların ücretlerini yeniden gözden geçirmelerini rica ediyoruz. Öğrenciler ve aileleri bizlere “Ne olur yurt ücretleri biraz düşsün” diye mesaj atıyor. Yurt sahiplerinden rica ediyoruz. Bu konuda öğrencilere yardımcı olsunlar çünkü 81 ilden öğrenci geliyor. Düzce için bu çok önemli.” şeklinde konuştu.

Haber; M. YILMAZ