Düzce’de ücretli otoparklarda kiralık araçların durması bazı vatandaşlar tarafında tepki ile karşılanırken bazı sürücüler şehir içinde park için yer bulamadıklarını ve rent a carların şehir dışında bir yere taşınması gerektiğini ifade ediyorlar.

Bazı rent a car sahipleri de otopark ücretini verip araçlarını otoparka park ettiklerini ifade ediyorlar. Yaklaşan bayram öncesi Düzce’de son zamanlarda sayıları artan Rent a car sahiplerine işlerin durumunu sorduk.

Düzce’de oto kiralama dükkânı işletmecileri Ramazan ayının işlerini bir nebze olsun sekteye uğrattığını söylese de yaklaşan bayram tatili ile oto kiralamada artış yaşanacağını düşünüyorlar.

Oto kiralama işletmecileri Düzce’de oto kiralama piyasasın Ramazan ayına rağmen hareketli olduğunu bayramda oto kiralamaya olan talebin daha da artmasını beklediklerini söyledi.

“Ramazan ayı oto kiralamayı olan talebi biraz azalttı. Ramazanda genellikle iftar davetlerine ve özel davetlere giderken araba kiralamayı tercih ediyor vatandaşlarımız. Bunun yanında hafta sonları talep biraz daha artıyor. Ama bu oranın bayramda daha da artmasını bekliyoruz.”

Düzce’de son günlerde oto kiralama firmalarındaki artış göze çarparken oto kiralama sahipleri vatandaşları araç kiralarken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Araç kiraya verirken titiz davrandıklarını söyleyen işletme sahipleri, sigortası olmayanlara araba kiralamadıklarının altını çiziyor.

Haber; S. KAŞKIR