Düzce’yi ikiye bölün Asar Suyu Deresi üzerinde bulunan 8 köprü Yenileme Projesi kapsamında yıkılarak yenileri yapılmaya başlandı. Bu kapsamda sırasıyla eski otogar, Küçüksu ve Şaguç köprülerinin yıkıldı. Ancak tam anlamıyla bitilmeden ulaşıma açılan köprüler hem estetik açıdan şehrin görüntüsünü bozuyor hem de özellikle yağmurlu havalarda ulaşımda büyük güçlük yaşatıyor!

 
Şaguç ve Küçüksu köprüleri, yol ile köprü arasındaki kot farkından dolayı yağmurlu havalarda göle dönüyor. Köprü üzerindeki büyük su birikintileri “Araçlar ve yayalar köprüden mi yoksa dereden mi geçiyor” sorusunu akıllara getiriyor!
Şaguç köprüsündeki sıkıntı yalnızca yağmurlu havalarla sınırlı değil! Büyük cami- Aydınpınar caddesi- Rıhtım ve Mimar Sinan caddesinden zemin seviyesi çok yüksek olan köprüye inmek de çıkmak da büyük dert.  İnerken ve çıkarken araçların altının vurduğu, Rıhtım caddesinde yolun yarısını kaplayan köpründen geçmek sürücülere tam bir eziyet oluyor.
 
Yayaları en çok zorlayan konu ise kaldırımlar. Köprünün yaya kısımları bitmemiş olması nedeniyle yayaların mecburen köprünün ortasından yürümek zorunda kaldığı gözlemleniyor. Yayaların Tırmanması oldukça güç olan kaldırımlar yerine yoldan yürümesi de köprü üzerinde tam bir kaos oluşturuyor. Köprü üzerindeki bu eziyet özürlü ve yaşlılar için ikiye katlanıyor!
 

takılamayan korkuluklar, sarkan kablolar, gölete dönmüş yolları ve tamamlanmayan yaya kaldırımları ile kötü bir manzara çizen köprülere ne zaman el atılacağı merak ediliyor!

HABER;S.KAŞKIR