D-100 karayolu Üç Köprü mevkiinden Kalıcı Konutlar bölgesine oradan da D-655 Akçakoca yoluna bağlantıyı sağlayacak olan kuzey çevre yolunun bir türlü resmi açılışı yapılamadı. Kuzey Çevre Yolunun ilk etabı Üçköprü ve Çamköy arası tamamlandı. uzun süredir yapımı devam eden yolun resmi açılışın ne zaman yapılacağı merak edilirken, konu dün valilikte yapılan Düzce Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu 2013 Kasım Ayı Toplantısında da gündeme geldi.

Edindiğimiz bilgiye göre; yolun Yığılca bağlantısında yaşanan kamulaştırma sorunu nedeniyle resmi açılışı yapılamıyor. Çoban’daki trafik yoğunluğunu da hafifletmesi beklenen Kuzey çevre yolunda Yığılca bağlantısının yanı sıra yolun geçtiği güzergâhlarda bulunan yerleşim bilimlerinde kalan vatandaşların yolda güvenli geçişi sağlayacak gerekli tedbirlerde sağlanmış değil. Daha öncede ekranlara getirdiğimiz yolda vatandaşlar bariyerlerden atamak zorunda kalıyor, yaptıkları tahtadan köprülerle karşıya geçiyorlardı. Bazı evler ise bariyerlerle abluka altına alınmıştı.

Çalışmaların bir türlü tamamlanamadığı Kuzey Çevre Yolu, tam manasıyla açıldığında Ankara ve İstanbul’dan gelerek, Akçakoca, Ereğli ve Zonguldak’a gidecek araçların hem daha rahat hareket etmesi hem de Düzce trafiğini engellememesi sağlanacak.

Haber: S. KAŞKIR