Gölyaka, Kaynaşlı, Cumayeri-Gümüşova’nın ardından Yığılca da modern hastanesine kavuştu. 2012 yılında temeli atılan hastane bugün düzenlenen törenle hizmete vermeye başladı. Vali Ali Fidan başta olmak üzere il protokolünün hazır bulunduğu açılış saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.



Vali Ali Fidan, sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, 300 yataklı devlet hastanesinin ve üniversitenin ek hizmet binasının hizmete girmesiyle sağlıkta eksikliğin büyük oranda biteceğini dile getirdi.

Hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, hastanede haftada iki gün dahiliye uzmanın hizmet vereceğini bildirdi.

Düzce’de partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için gelen AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ayhan Sefer Üstün de açılışta bir konuşma yaptı. Üstün, Ak Parti’nin 13 yıllık iktidarında en önemli hizmetlerinden birinin sağlık alanında olduğunu söyledi.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ise ilçe hastanesinin hizmete girmesinin Yığılca için tarihi bir gün olarak yorumladı.Sağlık İl Müdürü Mahir Arslan’ın hastane hakkında yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından açılış kurdelası kesildi.
Ardından Vali Ali Fidan ve beraberindeki heyet, hastaneyi gezdi.