Mahalle olarak Düzce Belediyesi’ne bağlanan Konuralp’te başta kanalizasyon ve altyapı olmak üzere eksiklikleri çözüm bekliyor.

 

 


Sorunlar yumağının içinde olan Konuralp’te bugün artık halkı isyan ettiren bir olay yaşandı. Sulama kanallına bırakılan lağım ve fuel oil çevre halkının tepkisine yol açtı. Yıllardır sulama kanalına bırakılan lağım suları ile baş eden çevre sakinleri, belli periyotlarda da sulama kanalına fuel oil sızdırıldığını öne sürdü.

 

 


Çevre sakinlerine göre fuil oilin kaynağı, Konuralp merkezinde bulunan eskiden üniversite hastane olarak kullanılan bugünlerde ise üniversite bölümlerinden birinin eğitim gördüğü bina. Vatandaşın şikayeti üzerine bölgeye gelen Sulama birliği başkanı Necmettin Kavak, diğer ilgili birimlere haber vererek tutanak tuttu. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve İSKİ yetkilileri bölgede vatandaşların şikayetlerini dinleyerek, gerekli bulguları topladı.

 

 

LAĞIM KOKLAMAK ZORUNDA MIYIM?


Tarımsal sulama amaçlı yapılan kanalda lağım ve fuel oil rezaleti ile ilgili olarak çevre sakinlerinden Filiz Önder ise “bir vatandaş olarak rahat nefes alamıyorum.” Diyerek şikayetini dile getirdi.


Önder, “bu belediye mi, çevre mi, kim ilgileniyor o konuyla. Arıyoruz öbür kuruma aktarıyor. Başkasını arıyoruz diğerine aktarıyor. Bu belediye bana nefes alma özgürlüğü de mi sağlayamayacak. Mazot lağım koklamak zorunda mıyım? 24 saat lağım kokusunu çekiyoruz. Belli periyotlarda da eski hastaneden geldiği söylenen fuel oil akıtılıyor. Haftalarca burada nefes alamıyoruz.” dedi.

 

 


Konuralp Hamamaltı mevkii Çiftepınarlar Mahallesi’nden geçen tarımsal sulama kanalında yaşanan sorundan şikayetçi olan tek taraf vatandaşlar değil. Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak, bu durumun kendilerinin de elini kolunu bağladığını dile getirdi.

 

 

Kavak,“ Geçen yılda aynı sorun yaşanmıştı. Burada atılan fuel oil atığıdır. Burasıda sulama kanalıdır. Ben yetkilerden çözülmesini bekliyorum. Buradan gelen sularla sebze meyve yetiştiriyoruz. Biz çözüm de bulamıyoruz. Elimizden temizlemekten başka birşey geliyor. Bizim ceza kesmek gibi bir durumumuz yok.” Dedi.


Kavak, yetkililerden bu konuda çözüm beklediğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Haber;S.Kaşkır