Düzce etnik yapısı bakımından son derece zengin bir yer. Düzce’nin bu zenginliğini sergilemek isteyen Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü, her hafta bir kültüre yer vererek Düzcelilerle buluşturmaya devam ediyor. Kültür Günleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde bu hafta Roman Kültürü sergilendi.

 
Daha önce Düzce Belediye Meydanında yapılan Kültür Günleri, bu kez Anıtpark Meydanına alındı. Kültür günlerinde Roman deyince ilk akla gelen eğlence, müzik, dans; 9/8 'lik ritimlerle vücut buldu.Haftasonu tatiline güneşli hava eklenince Düzceli vatandaşların etkinliğe katılımı da yoğun oldu.
 

 

Roman dans topluluğu renkli kıyafetleri ve coşkulu dansları ile alana gelenleri coşturdu.7’den 70’e roman vatandaşların dansları renkli görüntüler oluşturdu. Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederkeni katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 

Çokyaşar, “Düzce’de ilk defa böyle bir organizasyon düzenleniyor. Başta valimiz Ali İhsan Su’ya ve Belediye Başkanımız Mehmet Keleş’e teşekkür ediyoruz. Romanlara Düzce’de sahip çıkıldığını görmek bizim için sevindirici. 2010 yılı itibariyle Türkiye’de yapılan roman açılımının derneklerimiz tarafından doldurulduğu görmek önemli. Türkiye’nin bir çok ilinden roman derneği burada. Roman açılımı Türkiye’de ileri yıllarda daha da iyi olacak.” dedi.

HABER; S.KAŞKIR