“Türkiye Roman starını arıyor” yarışmasının Düzce elemeleri Düzce Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Salonunda yapıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Düzce Roman Derneğinin ortak çalışmasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada Roman Starı olmak isteyen Düzceli romanlar bütün hünerlerini sergiledi. 7’den 70’e birçok roman vatandaşın katıldığı yarışma renkli görüntülere de sahne oldu.

Jüri üyelerinin geç kalması nedeniyle elemelere belirtilen saatte başlanmaması roman vatandaşları durdurmadı. Müziğe dayanamayan roman vatandaşlar hem oturdukları yerden hem de sahneye çıkarak doyasıya oynadı.

Jüri üyelerinin Ümmiye ve Ciguli’nin yaptığı yarışmada göbekler atıldı, şarkılar söylendi. Türkiye’nİn Roman starı olmak isteyen Düzceli Romanlar kıyasıya yarıştı. Kocaeli Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar da elemelerde jüri üyelerinin yanında yer aldı.

Jüri üyeleri 50 Roman Star adayını dinledi. Salonun çok kalabalık olması ve gürültülü olması zaman zaman jüri üyelerini sıkıntıya soktu. Sanatçı Ümmiye sık sık salondakileri sessiz olmaları yönünde uyarmak zorunda kaldı.

Elemelerde Popstar yarışmasıyla ünlenen Şarkıcı Ercan da sahneye çıktı. Ercan, söylediği şarkılarla salonu hüzünlendirdi.
Yarışmanın finalisti İstanbul, Tekirdağ, Edirne, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Ankara, Düzce, Sakarya ve Kocaeli’de gerçekleştirecek elemelerin ardından 4 Mayıs’ta Kocaeli’de düzenlenen roman festivalinde belli olacak.

Yarışmanın birincisine 15 bin lira, ikincisine 10 bin lira, üçüncüsüne 5 bin lira para ödülü verilecek.

Haber; S. KAŞKIR