Çamköy’e yapılan Romen konutlarına başka mahallelerden de başvuru yapılacak olmasına tepki gösteren Romen vatandaşlar Anıtpark’ta eylem yaptı. Çamköylüler, konutlara yabancı istemediklerini söyleyerek seslerini duyurmaya çalıştı.
Çamköylü vatandaşlar, ilk olarak valiliğe girerek sorunlarını dile getirmek istedi. Valiliğe girilmesine izin verilmeyince Anıtpark meydanında kısa süreli oturma eylemi yaptı. Davul zurna eşliğinde alanda toplanan Çamköylüler, yapılan konutlarda romen vatandaşlar için ayrılan kontenjana tepki gösterdi.
Romen Olmamız Haksız Olmamız Değildir
Çamköy sakinleri adına basın açıklaması yapan Recai Avag, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunarak, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.
“Bu haksızlıktır” diyen Avag, “Benim mahallemdeki müracaatçılar konut sayısından fazla iken bize ayrılan kontejyan ne için düşürüldü? Mahalleli büyük bir heyecanla bu konutların bitirilmesini beklerken ne oldu da başkalarına satışı yapılıyor? Görülüyor ki oyuna getiriliyoruz. Romen olmamız haksız olmamız değildir. Biz mücadelemizi sonuna kadar yapacağız. Gerekirse sivil toplum örgütlerinin de desteğini alarak Ankara ya başbakanlığa kadar gideceğiz. Bize söz verenler yanımızda hareket etsin. Giden valimiz, vekillerimiz; Çamköy’ü Romenlerin haklarını koruyacaklarını söylemişti. Şimdi sayın valimize sesleniyoruz: “Bizleri mağdur etmeyin. Bu evler bizim için yapıldı.” Başta başkanımızın talimatı da öyleydi. Şimdi dışarıdan insanlara satılması nereden çıkarıldı? Yıllardır yokluk, çaresizlik, sıkıntı içerisinde yaşayan mahalle halkı hep bugünü beklerken büyük bir hüsrana uğratıldı. Bunu kabullenemeyiz hakkımızı sonuna kadar arayacağız.“ dedi.
“Çamköy Halkı Fakir”
Kıt kanaat geçindiklerini dile getiren Çamköylüler, Vali Adanan Yılmaz’ı mahallelerine davet ederek durumlarını görmesini istedi.

Vatandaşlar, “Valimiz yeni gelmiş. Gelip Çamköyü bir görsün. Ondan sonra başkalarına oradan konut versin. Bir evin içinde 4-5 hane yaşayan insanlar burada, bu konutlar zaten anca Çamköye yeter. Çamköyü'ne yettiği gibi başkasına burada izin verilmez. Biz Çamköy halkı, çok fakir hamallık yapıyoruz. Adamalarımız hamallık yapıyor, tuğla, çimento taşıyor. Bir odada 10 kişi bir arada kalan var. Biz evlerimizi istiyoruz, dışarıdan insan istemiyoruz. Çamköy garip, fakir biz dışarıdan insan istemiyoruz. Millet fakir, köylü fakir biz evlerimizi bir yere vermek istemiyoruz. Dışarıdan insan istemiyoruz. Evlerimizi istiyoruz.” diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR