Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen Uluslararası Marmara Bisiklet Turu'nun 120 kilometrelik Akçakoca-Adapazarı etabı start aldı.

Marmara Bisiklet Turu'nda önceki gün 102 kilometrelik Şile-Kandıra Kefken, dün 126 kilometrelik Kefken ile Akçakoca arasındaki etap tamamlanırken, bugün ise 120 kilometrelik Akçakoca-Adapazarı etabı için Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önündeki start noktasında 57 bisikletçi toplandı.

Startı Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve Bisiklet Federasyonu As Başkanı Abdurrahman Açıkalın birlikte verdi.

Türkiye, Yunanistan, Bahreyn, Suriye ve Norveç'ten, Marmara Bisiklet Turu'na katılan bisikletçiler, Adapazarı'na doğru pedal çevirdi. Bisikletçiler D-655 Karayolu boyunca kıyasıya bir mücadele ettiler. Bisikletçiler yolda hızla ilerlerken polisler de herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için güzergâh boyunca yolu tamamen trafiğe kapattılar.

D-655 karayolundan Düzce’ye doğru ilerleyen bisikletçiler daha sonra eski Akçakoca Caddesi ve ardından Hamidiye Camii’nin önünden D-100 yan yola çıktılar. Öztürkler kavşağından itibaren D-100 Karayolu boyunca ilerleyen Bisikletliler Adapazarı’nda üçüncü etabı tamamladılar. Marmara Bisiklet Turu yarın Adapazarı-Kocaeli etabı ile son bulacak.

Haber; R. BAL