Eylül Ayında Amatör Spor kulüpleri Federasyonu’nun bir iftar yemeğinde, Düzce Valisi Ercan Topaca’ya 1901 yılında yapılmış olan Düzce Saat Kulesi’nin bir resminin hediye edilmesi ile gündeme gelen, Düzce’ye saat kulesi yapılması konusu Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında gündeme geldi.

Meclis üyelerine İzmit, İzmir, İstanbul Beşiktaş, Düzce’de 1925 yılında yanan saat kulesinin yanı sıra daha modern yapı  örneklerinden oluşan beş değişik modelin resimleri gösterilirken, kulenin yapılması için il özel idaresi ve belediyenin birlikte yapması ön görülüyor. Saat kulesi için birkaç maket yapılarak Düzcelilerin beğenisine sunulacak, ardından kulenin inşası için çalışmalara başlanacak.

ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık Saat kulesi’nin resmini Düzce Valisi Ercan Topaca’ya hediye ettiği zaman, Topaca, bu armağanın Belediye başkanı ve kendisine bir mesaj olarak algıladığını söylemiş, Öncü Haber bültenine yansıyan bu haber Düzce’ye saat kulesi yapılacağının bir sinyali olarak algılanmıştı.

Osmanlı Padişahı 2’nci Abdülhamid’in değişik vilayetlere yaptırdığı yedi saat kulesinden biri olan Düzce Saat Kulesi, Tosyalı İbrahim Usta tarafından beş yıllık bir çalışmanın sonunda 1901 yılında hizmete girmiş, ancak 1925 yılında geçirdiği bir yangında tahrip olmuştu. Saat Kulesi, Cedidiye Camii’nin önündeki bölgede bulunuyordu.