Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve büyük tartışmalara neden olan Saat Kulesi için düzce Belediyesi ısrarını sürdürüyor. 1901 yılında inşa edilen ve Eski Düzce Valisi Ercan Topaca’ya bir resminin hediye edilmesi ile yıllar sonra yeniden gündeme gelen Düzce Saat Kulesi’nin yapımı için belediye harekete geçti.

 

 Tarihi Saat Kulesi’nin uygulama projesi ve ihale dökümanlarının hazırlanması için çıkılan ihale sonuçlandı. İhaleyi Tanart Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. aldı.

 

Nisan ayı sonu itibariyle teyidi alınan ihaleyle beraber Saat Kulesi’nin yeniden hayata geçirilmesi için ilk adım da atılmış oldu. Bilindiği gibi kulenin yeniden gündeme geldiği günlerde belediye meclisinde de konu ele alınmış ve 1925 yılında yanarak kül olan kuleye örnek olarak İzmir, İzmit ve İstanbul Beşiktaş modelleri üyelere gösterilmişti.

 

 O günlerde saat kulesinin ilimize yeniden kazandırılmasına sıcak bakanlar olduğu gibi eleştirenler de olmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş de kulenin gözlem evi vazifesi de göreceğini ve öncekinden daha yüksek yapılarak Düzce’nin tamamının kuşbakışı görülmesine imkan vereceğini dile getirmişti.