Dün akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı d-100 Karayolu Bolu dağı ile D-655 Düzce Akçakoca Yolunda aksaklığa neden oldu. Karayolu üzerinde ilerlemekte güçlük çeken araçlar gece saatlerinde Boğaziçi mevkisinde kısa süreli trafiğe kapalı kaldı. 

Ağır tonajlı araçların geçişine izin vermeyen bölge trafik ekipleri otomobillerin ise zincir takarak geçişine izin verdi. Yoğun kar yağışı nedeni ile karayolları ekiplerinin yetersiz kaldığı gözlemlenirken bir çok maddi hasarlı kaza meydana geldi.

D-655 karayolu Tepeköy mevkiinde yolda kayan uzun araçların imdadına ise köy halkı koştu.50-100-150 TL gibi fiyatlar arasında yolda kalan araçları çekmek için traktörler araçların yoğun olarak kaldığı rampalarda adeta sıraya girdi.

Zaman zaman kapanan D-655 karayolunda kilometrelerce kuyruk oluşurken yoğun kar yağışı etkisini sürdürdü. Sabah saatlerinde alınan bilgiye göre Tem Otoyolu Bolu Dağı kesimi yoğun kar yağışı nedeni ile trafiğe kapalı kaldı.

Karayolları ekipleri kapanan ana artelleri açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Zincirsiz araçlara geçiş vermeyen ekipler Bolu Dağı Kesimine ve Akçakoca istikametine zincirsiz araçları göndermiyor.

Haber;i.KELEŞ