Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Yığılca yolunda devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. .
Her Geldiğinizde Ayrı Şekilde Göreceksiniz
Geçtiğimiz günlerde yapılan il koordinasyon toplantısında Vali Vasip Şahin’in karayolları yetkililerini konuyla ilgili sıkıştırdığını hatırlatan Şahin, “ İhalesi yapılan bölgelerde çalışmalar bitmek üzere. asfaltın yüzde 50’si bitti. Müteahhit arkadaşımız Yığılca’nın girişinden itibaren kamulaştırma alanının bittiği yerlerde çalışmaya başlayacak. Bir de Gürcü çiftlik kısmında da çalışma başlayacak. Peyler pey çalışmaya başladılar. Yığılca olarak yolumuzun hızlı şekilde devam etmesinden memnunuz. Her geldiğinizde Yığılca yolunu ayrı şekilde göreceksiniz.”diye konuştu.
Ekmek Bile Çiğnemeden Yutulmuyor
Çalışmalar esnasında kalkan toz ve bozulan yollardan vatandaşların şikayetçi olması ile ilgili olarak Şahin, bir takım zorlukların olacağını ifade ederek Yığılca halkından biraz sabır göstermelerini istedi.
Şahin, “Bir ekmek bile yeseniz çiğnemeden yutulmuyor. Bu uğraşın sonunda mutlaka bir mutluluk olacak. Bu nedenle vatandaşlarımız daha önce çektiği zorlukları biliyorlar. Biz her ne kadar toz toprak diyorsak da Yığılca halkı olarak çalışmalardan son derece memnunuz. Biraz daha sabır etsinler. İnşallah 3-4 yıl sonra bu yolumuz düzgün bir şekilde bitecek.”dedi.
2 Buçuk Yıl İçinde Bitecek
Şahin, Yığılca’da yapımına başlanan Entegre hastanesinin de 2 buçuk yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.
“Yığılca hastanesi ile ilgili Düzce kamuoyunda 2009 yılından beri belki yüzlerce haber yapıldı. Hastanenin inşaatı şuanda başladı. İhalesi ocak ayında yapılmıştı. Projesiz ihale yapılmıştı. Düzceli Müteahhidimiz proje yaptı, belediye olarak da ruhsatı verildi. şuanda çalışmalar devam ediyor. herhalde 2 buçuk yıl içinde bitecek. Ondan da çok mutluyuz. Yığılca gelişiyor, güzelleşiyor.” Diyen Şahin yapımında katkısı olan herkese teşekkür etti.
Yığılca halkının şikayetçi olduğu bir diğer konu olan taş ocakları ile ilgili olarak Şahin, karayolları ile birlikte taş ocağı kamyonlarının ilçe dışından geçişini sağlayacak bir çalışma içinde olduklarını dile getirdi.

Şahin, “Araçlar ağır tonajlı olduğu için belediyenin yapmış olduğu yollara zararlar veriyor. Bunlarla ilgili hem özel idare hem de belediye olarak bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bizim yaptığımız en son çalışmada Yığılca merkezine girmeyecek şekilde gerek Ereğli’ye giden gerekse Düzce’ye giden taş ocağı kamyonlarının şehir dışından geçmesi ile ilgili karayolları 4. Bölge müdürlüğü ile beraber çalışma yapıyoruz. Bunların güzergah çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu çalışmalar biter ve elimize bir proje çıkar. Yığılca’daki insanlarımızı bu taş ocağı kamyonlarının gazabından koruruz.”şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR