Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla ICOM (International Council of Museums) tarafından tüm dünyada her yıl 18 Mayıs ‘‘Müzeler Günü’’ olarak kutlanıyor. Ülkemizde ise bu anlamlı gün 1982 yılından itibaren Müzeler Haftası olarak 2011 yılından itibaren ise tüm dünya ülkeleri ile aynı zamanda Müzeler Günü olarak kutlanmaya başlandı.

Düzce’de müzeler günü Türkiye'nin kültürel ve tarihi zenginliklerinin ne kadar bol olduğunu belgeleyen yerlerden biri olan Konuralp’te kutlandı. Müzedeki etkinliğe Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, Düzce İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Ramazan Akça’nın yanı sıra kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Ancak katılımın oldukça az olduğu görüldü. Konuralp Müzesi’ndeki konferans salonundaki etkinliğe sadece 30 kişi katıldı.
Katılımın azlığı kürsüye konuşma yapmak için gelen Vali Yardımcısı Kazım Karabulut’un da dikkatini çekti. Karabulut, Az sayıda katılımın olmasının kendisini üzdüğünü dile getirdi.

Düzce’nin kültür varlıkları yönüyle de çok zengin olduğunu dile getiren Karabulut, bu potansiyellerin doğa güzellerinin gölgesinde kaldığını ifade etti. Kardeş şehir Dubrovnik'ten örnekler veren Karabulut, Düzce’nin sahip olduğu imkanlarını iyi değerlendirmek gerektiğini belirtti.

Konuralp Müzesi Müdürü Yunus Reyhan Taşçıoğlu da müzecilik ve müzeler günü hakkında bilgiler verdi.Konuşmaların akabinde Konuralp Anaokulu öğrencilerinin “Çocuk Gözüyle Arkeoloji” konulu sergi gezilerek öğretmenlerden bilgi alındı.

HABER;S.KAŞKIR