Düzce Barosu kuvvetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği mağduriyete teslim oldu… Düzce Barosu’nun üst katında bulunan mevcut salonun ihtiyaca cevap veremediği gerekçesi ile kazandırılması planlanan 300 kişilik konferans salonu için ilk kazma 13 Şubat tarihinde vuruldu. Beraberinde çalışmaların başlaması beklenen Baro Han’da o günden bu yana herhangi bir gelişme olmadı.



Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve dün gece etkisini artıran kuvvetli sağanak yağış da Baro Han’ı vurdu. Üst katta biriken suyun, tavanın çeşitli yerlerinden sızması nedeniyle her yer yağmur suyu ile kaplandı. Avukatlar bürolarında bulunan malzeme ve evrakları muşamba ve leğenler ile korumaya çalıştı.



Hatta öyle ki bir avukat tavandan leğene akan suyun altına başını sokarak duş almaya çalıştı.

“Burası hukuk bürolarının olduğu bir bina; biz burada çalışacak mıyız yoksa su mu boşaltacağız?”
Bir Baro Han’a yakışmayan bu görüntüye ilişkin konuşan Baro Han Yöneticisi Özcan Akar şunları kaydetti:

“13 Şubat’ta bu binanın üst katını ‘Yapacağız’ diyerek söktüler. Yalnız Şubat ayından bu yana başlanılan işlem halen bitmedi. Bu gördüğünüz hengâmenin içerisinde su ile uğraşmaktayız. Hukuk bürosu mu başka bir şey mi ne olduğu belli değil. Burada çektiğimiz eziyeti kimse bilmiyor. Her akşam gece saat 02.00’ye kadar su ile uğraşıyoruz. Yukarının hali belli kapanmadı. Burası hukuk bürolarının olduğu bir bina. Bu yapılan hiç hoş değil. Ne yapacağımızı şaşırdık. Biz burada çalışacak mıyız yoksa su mu boşaltacağız? Bize 20 Nisan’da başlayıp 20 günde bitireceğiz dediler. Ama güneş açtı hiçbir şey yok. Ne yapacağız bilmiyoruz. Bu nereye kadar böyle gidecek bilmiyoruz.”



“Bu şekilde ne kadar muhafaza edebiliriz biz bunları?”
Akar ayrıca, avukatların gizli evraklarının da bulunduğuna dikkat çekerek, “Burası bir hukuk bürosu, burada insanların gizli belgeleri var önemli evrakları var. Bunların gizlenmesi gerekiyor ama bu şekilde ne kadar muhafaza edebiliriz biz bunları? İnsanlara da yazık bize de yazık” diye konuştu.



Öte yandan Baro Han’ın tam altında bulunan bir zincir market de bu mağduriyetten nasibini aldı. Çalışanların suları çek-pas yardımıyla tahliye etmeye çalıştığı marketin elektrik panosuna da su sızıyor. Yine marketin çeşitli yerlerinde ürünlerin korunması amacıyla leğen ve tencereler bulunuyor.



Haber: Ö.YILMAZ