Her gün binlerce kişinin girip alışveriş yaptığı Düzce Krem Park'ın zemin katına her yağmurda dolan sularla ilgili Düzce belediye meclisinde muhalefet meclis üyeleri önerge verdi.


Ruhi Kurnaz'ın Belediye Başkanlığı döneminde temeli atılan AVM'nin, inşaatı sırasında da zemininde çıkan su, aylarca süren çalışmalarla birlikte tahliye edilmişti. 1999 depremleri ile birlikte yarım kalan inşaat büyük ölçüde zarar görmesine rağmen, geçtiğimiz yıllara kadar yıkılmayarak, üzerinde yapılan güçlendirme ve tadilat çalışmaları ile birlikte bugünkü halini aldı. AVM hizmete açıldı ancak, özellikle yağışlı dönemlerinde otoparkında meydana gelen su basmaları zaman zaman basına yansıdı…


Her gün binlerce kişinin alışverişini yaptığı, restoranlarında ve kafelerinde oturduğu Krem Park AVM'nin güvenilirliğine ilişkin muhalefet meclis üyeleri belediye meclisine önerge sundu. MHP Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, “ciddi problem ve şikayet var. Vebal altında kalınmaması için incelenmesini istiyoruz.” Dedi. Meclis gündemine alınan önergeye ilişkin Belediye’nin oluşturulacağı teknik heyet tarafından inceleme yapılması ve rapor tutulmasına karar verdi. Yine gerek duyulduğu takdirde belediyeden bağımsız bir teknik ekip tarafından binanın sağlamlık testlerinin yapılması için incelenmesi istendi.


Bilindiği gibi daha öncede Düzce Belediyesi tarafından AVM'ye verilen geçici işletme ruhsatının iptal edildiği ve AVM'nin şu anda kaçak çalıştırıldığı iddia edilmişti.

 

Haber;S.Kaşkır