Düzce Atatürk Devlet Hastanesi personeli çok anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Sağlık çalışanları tarafından, hayatın her alanında fedakarlığın, emeğin, sevginin ve şefkatin simgesi kadınları bir nebze de olsa anlayabilmek amacıyla tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla sıra dışı bir etkinlik düzenlendi.

Hastanede görevli işaret dili eğitimi alan sağlık çalışanları, sözleri Füsus Ali Akarçay’a, müziği Aylin Yeliz Gündoğdu’ya ait, kadına yönelik şiddetin en anlamlı şekilde anlatıldığı ve farkındalık yaratmak amacıyla kadının yaşadıklarının en güzel şekilde betimlendiği “Kadın” şarkısını işaret dili ile söyledi.

“Biz de ana kuzusu değil miydik? Üç dönüm tarlaya takas edildik. Herkes kadar sevilemez miydik? Kader denen yazıda silindik. / Allah’ım canımızı başkası alıyor. Kalkan elleri kalbimizi dövüyor. Korkumuzdan sustuk inançtan değil. Ama melek olmak için yaşımız yetmiyor. / Her yerdeyiz ama kimse görmüyor. Üçüncü sayfada her gün adımız değişiyor. Adımız farklı yazımız aynı ağlayan hep kadınlar. Hiçbir şey değişmiyor. /O yüzden korkma, susma, durma, kalk ayağa!” şeklindeki sözleri ile yürekleri burkan şarkıyı söyleyen personeli aynı zamanda duygulandırdı.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ