Bir çok sağlıklı insanın  boş boş dolaştığı, bir çoğunun da iş beğenmezlik yüzünden zaman tükettiği günümüzde, doktor hatası yüzünden bazı bedensel faaliyetlerini yerine getirmekte zorlanan  67 yaşındaki Cemil Çelikçi, adeta "sağlıklı insanlara inat" parkinson hastaları gibi kullanmakta zorlandığı el ve ayaklarıyla sağlıklı insanların yapmakta zorlanağı eserler ortaya koyuyor..

2006 yılına kadar bizim gibi normal yaşantısını sürdürürken Almanya'da çalıştığı esnada rahatsızlanması üzerine doktor tarafından verilen bir hapın yan etkisi yüzünden el ve ayak becerisinde sakatlık meydana gelen Cemil Çelikçi, fotoğrafları, cam şişe ve kavanozların içine yapıştırarak,  anıları kalıcı kılıyor

            ALAATTİN'İN SİHİRLİ LAMBASI..

El ve ayaklarını sağlıklı insanlar gibi kullanamayan " özel sakat aracı"yla kimseye muhtaç olmadan yürüyen Cemil Çelikçi, yaptığı işte o kadar iddialı ki "benim yaptığım bu işi kim yaparsa ona 10 bin euro vereceğim" sözlerini sarf ediyor. Kendisine "bu işi nerden öğrendin " diye  sorduğumuzda ilginç bir cevapla karşılaştık:"Alaattin'in sihirli lambası'ndan aldığım ilhamle  bu işe başladım diyen Çelikçi, bu haliyle ortaya koyduğu eserleri gösterirken de "Ben yaptığım bu işi parayla satmıyorum. Ama para verirlerse o parayla Akçakoca Merkez Camii önündeki güvercinler için aldığım yem parasına harcıyorum" dedi..

Çelikçi O kadar zor şartlarda yürüyor, o kadar zor şartlarda elini ve ayağını kullanıyor. Cümleleri de okadar zor kuruyor ama O'nun yüreği çelik gibi...Adeta sağlıklı insanlara inat: "İnsanoğlu isterse çok engeli aşar, çok eser de ortaya koyar.İnsanoğlu yeter ki istesin azmetsin ve karar versin."!

32 ve 42 yaşlarında iki evlat sahibi olan 67 yaşındaki Cemil Çelikçi'nin gösterdiği bu azim ve kararlılığın her kesime örnek olmasını diliyoruz.

Haber;E.TAYHAN