Sürekli gündeme getirdiğimiz sokak köpekleri bir vatandaşın geçim kaynağı olan ineğine saldırdı. Köpekler, Yeni Taşköprü köyünde köpek barınağının hemen yanında hayvanlarını otlatan vatandaşın ineğini köylülerin gözü önünde parçalayarak yedi. Köyün korkulu rüyası haline gelen köpekler yüzünden vatandaş sokağa çıkmaya korkuyor.

Köpeklerin parçalayarak yediği ineğin sahibi Sabri Altınışık, hayvanlarını rahatlıkla otlatamadıklarını söylerken, bu olayın ilk olmadığını belirtti ve yetkililere sitem etti.

Altınışık, seçim zamanında barınağın kalkması için söz veren milletvekillerine seslenerek “Taşköprü’den oy istemeye gelmesinler, bu barınak kalkmadıkça kim olursa olsun bizden oy istemesin” dedi.
Altınışık, “ bu köpek barınağının köyümüze çok zararı var. Milletvekillerimiz seçim zamanı bana geldi, bunu kaldıracağız dedi, halkımız bu yüzden çok dolu. Hayvanlarımızı salamıyoruz, geçen bir hayvan gitti, şimdi yine bir hayvan gitti. Köpekler saldırdığı zaman enseden başlıyor yemeye, bisikletle bile geçemiyoruz saldırıyorlar. Bu sene Taşköprü’den oy istemeye gelmesinler, bu barınak kalkmadıkça kim olursa olsun bizden oy istemesin. Kaç para bu hayvan yazık değil mi. Bahçemizi koruyamıyoruz, köyümüzü sarmış durumdalar, Belediye Başkanı, Milletvekilleri ve yetkililerimizden yardım istiyorum.” dedi.

Başka bir vatandaş ise, sokak köpeklerinin sık sık hayvanlarına saldırdığını söyleyerek, insanlara da saldırdıklarını iddia etti.
“ 2 gün önce 25 tane köpek hayvana saldırdı ben kurtardım. Yakın çevrede tarım arazilerimiz var, tarlaya bile gidemiyoruz. Köpekleri salıyorlar dışarı hayvanlara, yoldan geçen insanlara saldırıyorlar. Kesinlikle kalkmasını istiyoruz, bu sürekli oluyor.” Şeklinde konuştu.

Mera projesinden bahseden diğer vatandaş ise meranın köpekler tarafından kullanıldığını söyleyerek, barınağın kırsal alanlarda olması gerektiğini vurguladı.

“Mera projesi yapıldı, merayı köpekler kullanıyor. Yetkililer gelsin buna çözüm bulsun, köylüleri birbirine kırdırmasın. Gelin evlerimizin arkalarına bakın, ordu gibi köpekler geziyor. Barınağın kırsal bölgelerde olması lazım.”

BAŞIBOŞ KÖPEKLERLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

Haber: S. YANAR