Geçtiğimiz ay çalışması başlayan Akçakoca sahil projesinde çalışmalar devam ederken, 3. Bölüm çevre düzenlemesinde sona gelindi.

Bu kapsamda Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, çalışması devam eden sahil projesi hakkında açıklamalar yaptı. Hedeflerinin2012 yılında bu projeyi bitirmek olduğunu belirten Albayrak, “Sahil projesi anlamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz 2012.” İfadelerini kullandı.

“Çuhallı’da sahilde bina yıkımları devam ediyor. Bununla ilgili olarak sıkı çalışmalar devam ediyor. Bizim hedefimiz 2012. 2012 yılına kadar sahil bandımızdaki projemizi bitirebilmek. Şu anda 3. bölümü başladı. O bölgede elimizde bir engel yok. Sanırım 15-20 gün içinde 3.bölümü çevre düzenlemeleriyle bitireceğiz. Ama asıl önemli olan, 1.bölümle ilgili kredilendirme devam ediyor. Kredilendirmenin sonucunu bekliyoruz.”

SEDAŞ’ın yaptığı yatırımlar ile ilgili de konuşan Albayrak, SEDAŞ’ın Akçakoca’ya gereken yatırımı yapmadığını vurguladı.

“Burası turizm şehri. Sedaş, tüm il ve ilçelere gerekli yatırımlarını yapıyor. Fakat burada daha öyle bir şey görmedik burası için. Burası turizm bölgesi daha güzel bir görünüm için artık elektriklerimizi yer altına almamız lazım.”

Haber; R. BAL