Yığılca Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısında, St.Petersburg Puşkin Belediye Başkanlığı ile yapılan program doğrultusunda, Kentsel ve Şehircilik Projeleri üzerine araştırmalar yapmak üzere Belediye Başkanın Rusya’nın Puşkin/St.Petersburg’u kapsayan yurtdışı inceleme ve araştırma gezisi görüşüldü.

Şahin'in 21-24 eylül 2011 Tarihleri arası 4 gün süre ile görevli olarak gönderilmesine, uçak bilet bedeli ve günlük yasal harcırahların Belediye bütçesinden ödenmesine oy birliği ile karar verildi.

Bir diğer gündem maddesi, Orhangazi Mahallesi Düzce Caddesi üzerindeki bazı parseller ile ilgiliydi. Belediye Meclis kararı ile yeşil (park) alanı iken imar değişikliği yapılarak yapılaşmaya müsait hale getirilen parsellerde yapılan arşiv çalışması ve evrak incelemesi neticesi imar durumu değişikliği ile ilgili eksiklikler olduğundan yapılan müzakereler neticesi dosya ve eklerinin İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verildi.

Toplantıda görüşülen gündem maddeleri arasında bütçe teklifi de vardı. Belediye Encümenin kararı ile 2012 Yılı Gelir Gider (Tahmini Teklif) Bütçesinin tasdiki yapılarak görüşülmek üzere Belediye Meclis Başkanlığına havale edildi. 2012 Yılı Gelir Gider (Tahmini Teklif) Bütçesi ile ilgili yapılan müzakereler neticesi; Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığına havale edilmesine, oybirliği ile karar verildi.

Haber; S. KAŞKIR