8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Düzce Valiliği’nin öncülüğünde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Düzce Barosu, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Gençlik Merkezi’nde bir program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda konuşan Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, kendilerine yardım talebi ile gelen bir kadının hikayesini anlatırken duygulandı. Şahin, kadının ‘ Ben kendimden geçtim, bari çocuğumu kurtarın’ sözlerini aktarırken, gözyaşlarına engel olamadı.

 

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Işıklı da yaptığı konuşmada, kısaca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesi ile ilgili bilgiler verdi. Ardından Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarını da katılımcılarla paylaştı. Işıklı, ayrıca il müdürlüğü olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

Konuşmaların ardından Türk Medeni Kanunu’nda Kadın Hakları ve Kadın Sağlığı konularında düzenlenen panelde Avukat Çiğdem Fidan ile Dr. Nazlı Tuncer, bilgilerini katılımcılarla paylaştılar.