Düzce’nin teşvik yasası içine alınmasından şu ana kadar somut bir fayda sağlayamayan Yığılca, maküs talihi ile savaşta Turizm potansiyeline güveniyor. İlçede Düzce Üniversitesi’nin ilçelere kuracağı yüksekokullar ile ilgili  çalışmalarından payını almak için faaliyetler yeniden hızlandı.

Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin, ilçelerinde 5084 sayılı Teşvik kanunu ile herhangi bir işyeri kurulmadığını, sadece Ereğli Demir Çelik Fabrikaları Anonim Şirketi Ağustos,  Ören Köyü’nde bir Entegre Çimento fabrikası kurmak isteyen YD Madencilik firmasının kasım ayında bakanlıktan ÇED onayı aldığını, ancak bu firmaların henüz arsa problemlerini aşamaması nedeniyle yatırımlarını kesinleştiremediklerini ifade etti.

İlçede ayrıca Düzce Üniversitesi bünyesinde bir yüksekokul kurulması için de faaliyetler hızlandı. Daha önce Yığılca’nın YÖK’ün kriterlerini karşılamasının mümkün olmadığının açıklanmasına rağmen, Üniversite yetkililerinin Diyanet İşleri’ne ait bir binayı yüksekokul olabilecek özelliklere sahip bularak beğendikleri, Yığılca’nın  da bir yüksekokula kavuşması için çalışmalara başladığı öğrenildi.

Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin, konuyla ilgili olarak da yazışmaları mart ayında tamamlamayı planladıklarını, Nisan ayında  Yığılca’da yüksekokul projesinin YÖK’e sunulacağını ifade etti. Yüksekokulun eğitim vereceği konunun henüz kesinlik kazanmadığını söyleyen Sezgin, Ormancılık, Tavukçuluk, Çocuk Gelişimi, El Sanatları ve Organik Tarım olmak üzere beş seçenek üzerinde durduklarını da ifade etti.

Sezgin, Yığılca’nın çıkış yapmasının sanayiye bağlı olmadığını, Düzce’de nüfusun artması ile birlikte ilçenin turizm potansiyelini harekete geçirerek kalkınacağını düşündüğünü  dile getirdi.  Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin, Düzce Üniversitesi  yetkililerinin  Hasanlar Barajı’nda Yelkencilik ve Kürek ile ilgili turistik tesislere ilişkin AB fonlarından faydalanmaya yönelik düşüncelerinin de uygulamaya geçmesinin faydalı olacağını sözlerine ekledi.