Geçtiğimiz günlerde haber yapmak için gittikleri fabrika önünde yolda işçilerin saldırısına uğrayan bir grup gazeteciye "geçmiş olsun" ziyaretleri sürüyor. Gazeteci Tezcan Solmaz'ın uğradığı saldırıyı kınamak ve Düzce Gazeetciler Cemiyeti'ni "geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak için Düzce'ye  gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel başkanı İbrahim Erdoğan ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal, olayı esefle kınadıklarını belirttiler.

ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal, basın özgürlüğünün son zamanlarda hem iktidar tarafından hem egemen güçler tarafından ciddi olarak baskı görmeye başladığını belirterek Düzce'de yaşanan basına saldırıyı kınadı.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel başkanı İbrahim Erdoğan'da Düzce Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Başkan Erol Tayhan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Erdoğan, basında şiddetin işlendiği bu son günlerde basına yapılan saldırıyı kınadı.

 

Haber:E.TAYHAN