Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından turne programına alınan Peter Ustinov’un yazdığı Yönetmenliğini Cevdet Arıcılar’ın yaptığı  ‘ Ellerimin Arasındaki Hayat’ adlı oyun dün akşam Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Geniş bir oyuncu kadrosuyla 2 perdeden oluşan oyun 1 saat 45 dakika sürdü.  



İdam cezası, suç, kurban gibi konuları devletin kurumları, politikacılar ve basının bakış açısını yansıtan oyun, yaşam ve ölüm üzerine karar veren kişileri örtülü kalmış trajedileri ile ele aldı. Oyunda Volkan Benli, Zeynep Hürol, Devrim Evin, Tunç Yıldırım, Sevinç Gediktaş, Raif Hikmet Çam, Şirin Çetinal, Teyfik Tarhal, Demet İyigün ve Gökçen Gökçebağ rol aldı.

Biletlerini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden ve Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nden temin tiyatro severler oyun öncesi Kültür Merkezi’nde yerlerini aldı. Oyunun biletleri öğrenciler için 3 yetişkinler için 5 liradan satıldı. Saat 20.00’da başlayan oyunu Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve vatandaşlar izledi.

Oyun bittikten sonra ayakta alkışlandı.

Martovsky adında bir gencin, tecavüz suçundan ölüm cezasına çarptırılmasıyla başlayan hikayeyi anlatan oyun 18 Ocak (bugün) yeniden Kültür Merkezi’nde oynanacak.