Vildan Şamandar ve Elyasa Güler’in listelerinin yarıştığı Düzce Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Genel Kurulu yapıldı. Saat 17.00’de açılan sandıklardan Vildan Şamandar Çıktı. 408 oda üyesinin oy kullandığı seçimlerde Şamandar 279, Güler 123 oy alırken , 6 oy geçersiz sayıldı.
 
Genel kurula katılan Düzce Milletvekili Osman Çakır, bakkalların kendilerine nostalji yaşattığını ve önemli kurumlar olduklarını belirtti.
 

 

Çakır, “Bakkallar çok önemli kurumlar. Tabi son yıllarda dünyadaki değişim ve ticaret anlayışına göre bakkalların sıkıntıları var. Market yasalarıyla ilgili düzenlemeler, uygulamalar yapılmadığı için bakkallarımızın sıkıntıları var.” dedi.

 
Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, bakkalların yaşamlarının sürmesi gerektiğini belirtti.
 

Keleş, “Yaşamları, varlıkları sürdürmeleri bize de yüklenmiş bir görev, bir borç. Bakkallarımızı yaşatmalıyız. Marketler tabiki olsun. Eğlence merkezi olacak şekilde şehrin dışında olsunlar. Şehrin içini bakkallarımıza bıraksınlar.” dedi.

 
Başkanlığa aday olan Elyasa Güler ile birlikte seçime giren Nuh Yüksel, göreve gelmek için genel kurul üyelerinden destek istedi.
 
 
Yüksel, “Biz nöbetçilik, emanetçilik, bekçilik yapıyoruz. Aynı zamanda hizmet için uğraşıyoruz. Biz göreve ve hizmete talibiz. Görev sizden hizmet bizden.” dedi.
 
Düzce Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Genel Kurulu’na mevcut başkan sıfatıyla katılan Vildan Şamandar ise tekrar aday olarak girdiği seçimde üyelerden görev istedi.
 
 
Şamandar, “Sizler takdir eder de göreve gelirsek dürüst, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışıyla hizmete devam etmek istiyoruz.” ifadelerinde bulundu.
 
Adayların konuşmasının ardından divan kurulu adayları ve yönetim listelerinde isimleri bulunanları tek tek genel kurula tanıttı. Seçimi kazanan Vildan Şamandar’ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:
 
 
 
VİLDAN ŞAMANDAR’IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ
·        Hüseyin Yakalalı
·        Mustafa Kuşçuoğlu
·        Leyla Öz
·        Mustafa Kırboğa
·        Münir Çırakçı
·        Mustafa Sönmez