Samandere -Abant arasındaki yaklaşık 13 km.'lik yol yapım çalışmasına törenle başlandı. Samandere köyü girişindeki açılış törenine Vali Adnan yılmaz başta olmak üzere protokol de katılım gösterdi.

Vali Adnan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada Düzce'nin sahip olduğu güzellikleri vatandaşların hizmetine sunulması gerektiği vurgusunu yaparak "Belki Kısa ama yarınlarda milyonları taşıyacak bir yoldur. Herkese hayırlı olsun"dedi. Vali Adnan Yılmaz Genel sekreter vekilliğine atanan Gölyaka kaymakamına da ilk talimatını verdi.



7/24 çalışacağız

Yılmaz, "Biz il özel idaresi olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarını imkanlarını kullanarak burada karargah kuracağız. Biz de zaman zaman gelip arkadaşlarımızla sahada olacağız. Amacımız Düzce'nin ihtiyaçlarını en acil şekilde yapmak. 7/24 çalışacağız. Talimatım olsun. Genel sekreter vekilimi iki vardiyaysa 2 vardiya, fazla mesai. Gerekiyorsa planlayın 3 vardiya yapın. Ben sizinle daima olacağım. Cumartesi pazar burada olacağım. Burası bir turizm yoludur. Orman yolunu hayat yolu haline getireceğiz."dedi.



Emekliye ayrılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, İki ili birbirine bağlayan alternatif yol hakkında teknik bilgi verirken, 1 ay önce göreve başlayan Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin de her iki ile hayırlı olması dileklerini iletti.



Konuşmaların ardından dualarla birlikte kurban kesimi yapılarak Vali Adnan Yılmaz'ın talimatıyla iş makinaları yol çalışmasına başladı. Samandare- Abant arası 12,5 km.'lik yolda ilk edapta toprak tesviye işlemleri yapılacak. Ardından sanat yapıları ile mekanik ve asfalt çalışması yapılacak. Yolun bu sezon üst yapı çalışmaları tamamlanacak.

Haber: S. KAŞKIR