Düzce'nin ilçe olduğu dönemden kalma "Tabiat Anıtı" konumundaki Samandere Şelalesi'ne  ulaşım gidenleri pişman ediyor.Düzce'nin güneydoğusunda Beyköy Beldesi üzerinden ulaşımın sağlandığı Samandere Şelalesi'ne gidinceye kadar yolda çektiğiniz çile ve ızdırap anlatmakla değil yaşanmakla anlaşılır cinsten.

     

            YOLSUZ TURİZM OLMAZ, TUTMAZ

Samandere'ye ulaştığınızda gördüğünüz tabiat güzelliği ve şelalenin ortamı sizi biraz rahatlatsa da yol çilesi "turizm yatırımlarının yolsuz yaşamayacağını gözler önüne seriyor.Türkiye, Samandere Şelalesi'ni ilçe olduğu dönemde tanıdı..Ancak yolun halini görenler bu yol "Samandere Şelalesi  Tabiat Anıtı'na yakışmıyor" dedirtiyor:

Samandere Şelalesinde ağaçların arasından dehşetle akan haşin sular, beyaz köpükler halinde dökülerek cadı kazanı içinde  derin kayalıkların arasından adeta kaynıyor. Şelaledeki cadı kazanı görüntüleri özellikle herkesi, birazda buraya daha önce gelmiş olanları tekrar dinlenmeye ve stres atmaya davet ediyor.

    

Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürülğü'ne ait "Samandere Şelalesi ve Tabiat Anıtı"na ulaştıktan sonra inanın problem yok.Zengin bitki örtüsünün su sesi ile bütünleştiği şelalede mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahip.

 

            5 YILDIZLI OTEL FORMATINDA BİR TESİS..

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı'na ulaşmak için her iki uluslararası yoldan TEM Otoyolu'ndan 20 km, D-10 (E-5) Karayolu'ndan da 26 km.'yi aşarak ulaşmanız mümkün.Bu yollar içinde sona geldiğinizde ilk etapta sakın pes etmeyin yakındır Şelale...İş dağa tirmanmaya başladığınızda başlıyor.



Yolda karşılaştığınız engeller sizi soğutmasın ve korkutmasın sakın...Yolun "turizm yolu mu orman yolu mu olduğu" tartışıla dursun, Samandere Şelalesi'ne yeni yapılan tesis turistlere adeta "hoşgeldiniz" diye karşılıyor. Tesis şimdilik işletmecisini bekliyor:

          

            YERLİ DE YABANCI DA "YOL" İSTİYOR

Samandere Şelale'sindeki tabiat anıtı, 500 m. yükseklikteki çam, meşe ve kestane ormanları arasında kekik kokan mekanları görmek ve o güzelliği yaşamak için tescilli cadı kazanı denilen bölümü görmek ve yaşamak için "yoldaki bu çilenin ve ızdırabın bir an evvel bitirilmesi gerekiyor. Samandere tabiat anıtına ulaşımı sağlaması gereken yol engelinin bir an evvel aşılması ve hayata geçirilmesi şart. Samandere Şelalesi'ne ulaşım için yolun "Orman Yolu'ndan çıkarılıp "Turizm Yolu" haline getirilmesi  gerekiyor.

            Yerli de yabancıda Samandere'ye ulaşmak istiyor.

Haber;E.TAYHAN