Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9’uncu Bölge Müdürlüğü ile Düzce Belediyesi arasında yapılan protokolle işletme hakkı Düzce Belediyesi'ne geçen Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı düzenleme çalışmaları sonrası ziyaretçilerine kapılarını açtı. Düzceliler'in özellikle hafta sonları uğrak mekanı olmaya aday Samander Şelalesi'ne ulaşım kolaylığı için de çalışmalar yapıldı.

Düzce Belediyesi Samandere Şelalesine ücretsiz servis hizmeti başlattı. Cumartesi ve Pazar günleri faaliyette olacak servis şimdilik yaklaşık 100 kişiyi şelaleye taşıyor. Sabah 09:00’da Düzce Belediyesi önünden hareket eden araçlar akşam 17:00’de yine aynı yere geri dönüyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği servislerin sayısının artırılması da planlanıyor.

19 Ekim'de ihale edilmişti

Düzce il merkezine 26 kilometre uzaklıkta yer alan Samandere Şelalesi, Samandere Köyü sınırları içinde bulunuyor. Bulunduğu köye adını veren Samandere Şelalesi, doğal oluşum özellikleri ile Milli Parklar Kanunu gereğince Orman Bakanlığı tarafından “Tabiat Anıtı” olarak tescil edildi. Koruma altına alınan Düzce'nin eşsiz doğal varlığı Samandere Şelalesi, 19 Ekim 2015 tarihinde Düzce Orman İşletme Şube Müdürlüğü’nde gerçekleşen ihale ile işletilmek üzere Düzce Belediyesi’ne kiralandı. Protokol sonrası düzenleme çalışmalarına başlayan Düzce Belediyesi, yaklaşık 10 hektarlık alanda genel saha temizliği ve düzenlemesi, yürüyüş parkurları, şelale merdiven ve korkuluklarında bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yaparken, kapı girişini de yeniledi.

Haber:C.ÜSTÜNER