Dile kolay tam 10 yıldır samanlıkta yaptıkları tek odalı evde yaşıyorlar. Üstelik 1 ya da 2 kişi değil, tam 6 kişilik aile bu duruma katlanmak zorunda kalıyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne de daha önce sorunu anlatan aile reisi İlhami Demir, son çare olarak İl Genel Meclisi'ne giderek durumu İGM Başkanı Yusuf Ercan'a anlattı. Uzun zamandır bu duruma katlanmak zorunda kaldıklarını belirten Demir, “Durumumuzu daha önce yetkililere anlattık ve bize temeli olan bir yer gösterin gerisini biz yaparız deliler. Bu evde 6 kişi yaşıyoruz. Hayatımızı devam ettirmek için çok zor koşullarda kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Anne Müzeyyen Demir'de yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, “Burada yaşamak çok zor oluyor. 10 yıldır bu zorluğa katlanıyoruz. Çocuklarda çalışmıyor Zor günler geçiriyoruz. Ev işlerini de yapamıyorum.” dedi.

Olayı yerinde inceleyen İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan'da bu konuyu ele alacaklarını belirterek “Sosyal Hizmetler'le birlikte sorunun çözülmesi için yapılması gerekenleri düşüneceğiz. Zaten aile daha öncede bu sorunu iletmiş ama temeli olan bir yer gerektiğini söylemişler. Ailenin ekonomik durumu ortada. Temel yapacak durumları da yok. Biz bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

10 yıldır aynı yerde yaşanan aile de 6 birey bulunuyor. İki erkek kardeşten biri askerden yeni gelirken diğeri de şu an askerlik yapıyor. İki kız kardeşten biri ise yeni evlenirken diğeri ailesiyle kalmaya devam ediyor. Askerden gelen aile bireyi ise hala işsiz.