Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki en büyük mağarası olarak bilinen ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında birinci derece doğal SİT alanı olarak ilan edilen Sarıkaya Mağarası'nın turizme kazandırılması için milletvekilleri harekete geçti.

Göreve yeni başlayan AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Yiğit'e geçtiğimiz günlerde hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır ve İl Başkanı Mustafa Yılmaz, özellikle turizm açısından ilçenin kalkınması için mevcut olan doğal güzelliklerin turizme kazandırılması talebini olumlu karşılayarak gerekenin yapılacağını belirtmişti.

Düzce milletvekilleri, Yığılca ziyareti sonrası ilçede bulunan Sarıkaya Mağarası için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bir görüşme yaptı. AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Yiğit, milletvekillerinin Sarıkaya Mağarası ile ilgili 500 bin TL’lik ödenek için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştüklerini ve ödenek noktasında sona gelindiğini ifade etti.

Milletvekillerine iletilen diğer talepler konusunda da bilgiler veren Yiğit, Yığılca girişinin aydınlatılması için milletvekillerinin karayolları ile görüşme aşamasında olduklarını, ilçeye açılacak olan Halk Bankası şubesi ile ilgili müdürlük bazında çalışmaların devam ettiğini, ihtiyaç olan tribün ile ilgili de çalışmalarda ihale aşamasına gelindiğini kaydetti.