İl Genel Meclisi Eylül ayı son toplantısında gündeme gelen Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Mikro Kredi Verilmesi ile Geri Alınmasına Ait Usul ve Esasları Belirleyen Yönetmelik kabul edildi.

İl Genel Meclisi'nde Plan ve Bütçe Komisyonu'nun hazırladığı raporun kabul edilmesiyle birlikte isteyen herkese mikro kredi verilebilecek. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından oluşturulan yönetmelikte her yıl İl Özel İdaresinden mikro kredi ayrıldığı belirtilerek " Müşterinin müracaatı üzerine bin YTL'ye kadar olan krediler ayrılan bütçenin yüzde 20'sini geçmemek üzere Vali veya genel sekreterlik tarafından, 5 bin YTL'ye kadar ise İl Encümeni tarafından kararlaştırılarak verilir. Mikro kredinin alt ve üst limiti her yıl Ocak ayı toplantısında İl Genel Meclisi tarafından belirlenir" denildi.

Düzce İl Özel İdaresi Mikro Kredi Verilmesi Yönetmeliği'nin 9. maddesine göre, ödeme, işe başlamak ve alım yapmak için ise peşin olarak, tesisleri ve işletmeleri geliştirmek üzere alınacaksa mevcut işletme ve tesislerin mevcut durumlarını belgelemek şartıyla verilecek. Maddeye göre ayrıca birinci yılı ödemesiz olmak üzere krediyi alanın talebi üzerine belirlenecek süre ile talep olmadığı takdirde en fazla 4 yılı geçmemek ve Kasım-Aralık aylarında olmak üzere yılda iki taksit halinde faizsiz olarak ödemek şartıyla verilecek