Akçakoca Belediye Meclisi 2014 yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının birinci birleşimi için Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantı başkan tarafından yoklama yapılarak toplantı yeter sayısının sağlnaması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birleşim açıldı. Toplantıda iki önemli gündem maddesi görüşüldü.



İlk karar, su sayacı okuma bedeli için alındı. Belediye Meclisi'nde oylamaya sunulan öneriyle su abonelerinden alınan sayaç okuma bedeli 5 TL’nin Mayıs 2014 ayından itibaren tahakkuk ettirilmeyerek kaldırılmasına karar verildi.



2014 yılı ücret tarifesinde destek hizmetleri gelirleri arasında belirtilen Belediye Hizmet Binası Nikâh Salonu ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi ilgili de yapılan görüşme sonunda nikah salonu ücretlerinde indirim yapıldı. Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma biriminden yoksul, muhtaç ve malul belgesi getirenlere salon ücretlerinden yüzde 40 indirim uygulanmasına karar verildi. Buna göre yeni salon ücretleri düğün 1.250 TL, nikâh, kına, nişan, sünnet, törenleri 750 TL, ticari amaçlı toplantı 250 TL ve kermes ve sosyal amaçlı toplantılardan ise ücret alınmaması kararlaştırıldı.

 

Haber;C.Üstüner