Düzce’de bir türlü bitmek bilmeyen trafik keşmekeşi, giderilemeyen park sorunu ve yaşanan trafik kazaları sıkça haberlerimize konu oluyor. Düzce Belediyesi tarafından açılan ancak açıldığı günden bu yana beklenen rağbeti görmeyen kapalı otopark ve yol kenarları dışında alternatif park alanları bulmakta zorlanan Düzceliler vakitlerinin birçoğunu trafikte harcar oldu.

Düzce’de trafik keşmekeşi sürekli haberlerimize konu oluyor. Gerek araç trafiği gerek park sorunu halkımızın yaka silktiği konuların başında geliyor. Trafik probleminin oluşmasında en büyük paylardan biri de araç sayısının hızlı artışı. Düzce’de araç sayısı her geçen ay hızla artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Düzce’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Nisan ayı sonu itibarıyla 91 bin 570 oldu.

İstanbul Caddesi başta olmak üzere şehrin göbeğindeki bir çok yol, cadde ve sokağın belediye tarafından ücretli park yeri olarak kullanılması, dar cadde ve sokaklara bırakılan araçlar, kaldırımların park yerine dönmesi, alternatif yol ve park yerleri oluşturulmaması gibi bir çok nedene bağlı olarak trafik keşmekeşliğinin hakim olduğu Düzce'de kalıcı çözümler için düğmeye basılmakta geç bile kalındığı görüşünü ön plana taşıyor. Trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığı Düzce'de sorunların beklemede kalması yaşadığımız şehri hiç hoş olmayan bir alanda liderlik koltuğuna taşıyor. Türkiye'de nüfusa göre araç sayısının tavan yaptığı Düzce', en fazla kaza yaşanan illerin başında geliyor.Özellikle idarecilerin, her ay hızla artış gösteren araç sayısı ile ilgili alternatif güzergahlar oluşturarak trafiği rahatlanması bekleniyor.