Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Kasım ayı Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Düzce’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 95 bin 690 olarak açıklandı. Düzce’de araç sayısı her ay katlanırken, özellikle şehir merkezinde park sorunu sürücüleri çileden çıkarıyor.
Düzce Belediyesi tarafından açılan ancak açıldığı günden bu yana beklenen rağbeti görmeyen kapalı otopark ve yol kenarları dışında alternatif park alanları bulmakta zorlanan Düzceliler vakitlerinin birçoğunu trafikte harcamak zorunda kalıyor. İl trafik Komisyonun 2016 Ocak ayından itibaren aldığı yeni kararlar, özellikle İstanbul Caddesi’ndeki trafiğin rahatlamasını sağlarken, ara sokaklarda trafik sıkıntısı ne yazık ki devam ediyor.

Düzce’de araç sayısı 95 bini bulurken; Toplu ulaşım özendirilmediği için vatandaşlar özel araca yöneliyor.  Göreve geldiği günden bugüne kadar üç körüklü otobüsü hizmete sokan Başkan Keleş, Ulaştırma ağı üzerinde ciddi adımlar attı. Otobüs filosunu zenginleştiren Keleş, Beçi ve Muncurlu hatları ulaşım ağı içine aldı.  Ancak Şehir içi trafiğindeki geçici düzenlemeler yerine çevre yolları gibi yeni güzergâhların açılmasının yanı sıra Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Düzce’nin ulaşımını rahatlatmak adına “Troleybüs” gibi projelerinin biran önce hayata geçirilmesi isteniyor.

Haber:S.KAŞKIR