17 Ağustos 1999 Marmara depreminde Gölyaka ilçesi, İlçe Kaymakamlığı görevini yürüten ve aynı zamanda bir depremzede olan Sayıştay Başkanı Recai Akyel Düzce'ye geldi. Başkan Recai Akyel Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı ziyaret etti.

17 Ağustos Marmara Depremi'nin 10. yılında yapılan anma toplantılarına katılmak üzere Düzce'ye gelen Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı ziyaret etti. Başkan Akyel, Depremler sonrasında Düzce'de büyük bir değişiklik olduğunu ve bu değişikliklerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen Başkan Akyel, "Gerek 17 Ağustos'da gerek 12 Kasım'da ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Sakat ve geride kalan arkadaşlarımıza da sağlık ve mutluluk diliyorum. O iki depremde de yaşanan elim olaylarda gayret gösteren başta devletimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız çok üstün gayret gösterdiler. Çünkü Afet çok büyük etkisi olan binaların toplu yıkılmasına, insanların toplu ölümüne neden olan bir olaydı ve basit bir konu değildi. Çok güzel ve çok üstün gayretler gösterildi. Bu gayretleri gösteren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. O zamanlar Gölyaka Kaymakamıydım. O günden sonra her yıl düzenlenen depremle ilgili etkinliklere katılıyorum. Ve gelip buradaki tanıdığım insanların yüzlerini görmek beni mutlu ediyor." şeklinde konuştu.



Düzce Valisi Bülent Kılınç, Sayıştay Başkanı Recai Akyel'in ziyareti ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Vali Kılınç, "Sayıştay Başkanımız aynı zamanda depremi fiilen yaşamış bir depremzededir. Kendileri sağ olsunlar düzenli olarak depremin yıldönümündeki anma etkinliklerine katılmışlardır. Geçen sene de Tokat Valisiyken katılmışlardı. Valiliğimizi de nezaket gösterip ziyaret etmektedirler. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.



Sayıştay Başkanı Recai Akyel daha sonra Gölyaka ilçesinde düzenlenen deprem anma programına katılmak üzere Gölyaka ilçesine hareket etti.