2014 Yerel Seçimleri’nde 10 belediyenin 10’unu da alarak Düzce’de fire vermeyen AK Parti, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde 5 belediyeyi Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye kaptırdı.

Gümüşova ve Cumayeri’nde daha önce AK Parti’den seçime girip belediye başkanlığı yapmış isimleri aday gösteren MHP, Kaynaşlı’da yine eski AK Parti İlçe Başkanı Birol Şahin’le seçimi büyük bir zaferle kazandı.

Yine Yığılca ve Akçakoca’da da adayları 1. çıkan MHP, Düzce’de 5 belediyeyi AK Parti’den aldı. Kurulduğu günden bu yana her girdiği seçimde Düzce Belediyesi’ni rakiplerine kaptırmayan AK Parti, 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile girdiği seçimlerden yine 1. parti olarak çıktı. Özlü rakiplerine büyük fark atarak, halkın takdiri ile Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazandı.

Yine Çilimli ilçesi ile Beyköy ve Boğaziçi beldelerinde mevcut AK Partili başkanlar seçimi kazanırken, Gölyaka’da yeni aday Yakup Demircan, yüzde 50’yi geçen oy oranıyla başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandı.

Bu sonuçların ardından sokağın nabzını tutan Öncü Haber ekibi, vatandaşlara mikrofon uzattı ve seçim sonuçlarını yorumlamasını istedi. İşte aldığımız yanıtlar…

“Düzce’mize hayırlı olsun”

Düzce’nin yeni Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü için ‘İyi bir insan’ diyen Recep Yağız, “Bakanlık döneminden de kendisini tanıyoruz. Gerçekten çok değerli bir insan. Sonuçlar devletimize, milletimize, Düzce’mize hayırlı olsun. AK Parti’nin Düzce’de 5 ilçe yönetimini kaybetmesi milletin takdiri. Bir şey söyleyemem. Devlet Bahçeli de iyi bir insan. Her zaman devletin hükumetin yanında oldu. Buna Allah şahit. Kızmamak lazım. Milletin takdiri. Hakkımızda hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

“Allah herkese doğruyu merak ettirsin”

Münevver Ustaoğlu, “Düzce için inşallah iyi olur. Ben çocukluğumdan beri MHP yanındayım. Kim gelirse beğenmiyor kimse. Allah herkese doğruyu merak ettirsin."

“Düzce’ye kattıklarını göz ardı etmemek lazım”

Özlü’nün kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Elif Bayraktar ise “Ben zaten AK Partili’yim. Sevindim, güzel oldu, hak ediyordu. Düzce’ye kattıklarını göz ardı etmemek lazım.” dedi.

“İlimizin kalkınmasını istiyoruz”

Bir diğer vatandaş, “İnşallah millete hayırlı olur. İşsizlik var, insanlar boş. Zaman zaman evimize ekmek götüremediğimiz zamanlar bile oluyor. İlk olarak işsizliğin giderilmesini istiyoruz. Düzce’ye bir şeyler yapılmasını istiyoruz. Biz 45 yıldır burada yaşıyoruz. Düzce’mize hiçbir şey yapılmıyor. Köyü andıran bir şehir. O yüzden ilimizin kalkınmasını istiyoruz. 5 ilçeyi alamamasında da halkın takdirine saygı duyulması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“MHP ilçelerde iyi çalıştı”

“İnşallah hakkımızda hayırlı olsun.” diyen Servet Kocabıyık, “Değişecek pek bir şey olacağını zannetmiyorum. MHP ilçelerde iyi çalıştı o yüzden hakkını aldığını düşünüyorum.” diye konuştu.

“Özlü’nün kazanmasına sevindim”

Dr. Faruk Özlü’nün kazanmasına sevindiğini söyleyen Adile Aygüner, “Bizi hayal kırıklığına uğratmaz. 5 ilçeyi kaybetmek bizim için iyi olmadı.” ifadelerini kullandı.

“Düzce için iyi şeyler yapacak”

Yine Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü için konuşan Nevin Tuncer de “Sevindim iyi oldu bence. Düzce için iyi şeyler yapacağını düşünüyorum.”

“Bir eksikleri vardı demek”


AK Parti’nin kaybettiği ilçelere dikkat çeken Hatice Özdemir, “Biz AK Parti’liyiz zaten, destekledik. İlçede yaşıyoruz biz. 5 ilçede kaybettik. Bir eksikleri vardı demek ki.”

“Bazı belediyelerin elimizden gitmesi, kişilere oy verildiği için”

Bünyamin Bodur ise “Faruk Özlü kazandı iyi oldu bence. Bence bakanlık yapmış olduğu için daha iyi olacağını düşünüyorum. Daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum. Bu seçimlerde bazı belediyelerin elimizden gitmesi, kişilere oy verildiği için.” dedi.

“Özlü Düzce için güzel projeler hazırladı”

Başkan Özlü’nün Düzce için güzel projeler hazırladığına dikkat çeken bir başka vatandaş ise “Zaten AK Parti desteklenen bir parti. Kazanacağı belliydi. Hayırlısı olsun diye dua ettim. Umarım hayırlısı olmuştur. Tebrik ediyorum buradan kendisini.  İttifak yaparlar diye düşünmüştüm ben. Ama yapmadılar. Bilemiyorum neden ilçeler kaybedildi.”

“Eskiden bakan olduğu için tecrübeli olduğu için yapar”

Salih Akrep, “Belediyemiz, Düzce’miz için hayırlısı olsun. Güzel oldu bence. Düzce’ye katkıları olur. Ümidimiz var. Eskiden bakan olduğu için tecrübeli olduğu için yapar.” diye konuştu.

“İnsanların görüşlerine saygı duyuyoruz”

Emine Ekmekçi de takdir ettiği bir isim olan Özlü’nün kazanmasının kendisini memnun ettiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız neler kattıysa onlardan biraz bir şeyler bekliyoruz. Eski zamanları duyduğumuz için bugünleri seviyoruz. İlçelerin bazılarını kaybetti. Bu konuda da insanların görüşlerine saygı duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Her şey çok güzel”

Coşkun Güney’in yorumu ise şöyle oldu: “Ben yurtdışındaydım yeni geldim. Her şey çok güzel. Türkiye cennet. Türkiye’ye iyi gidiyor. Çalışmak ve eğitim çok önemli. İnsanlar lüzumsuz şeylere kafalarını takmasınlar. Mutlu olsunlar. Gençlere tavsiyem Türkiye’mizi sevsinler. Türkiye’miz harika. Türkiye’yi çok seviyorum.”

“Bu seçimde kaybeden yok, onların ikisi bir ittifak”


Faruk Özlü’nün çok samimi bir insan olduğunu belirten bir diğer Düzceliler ise “Tam bir devlet adamı, tam bir bürokrat o yüzden aldı. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Faruk Özlü hükümetin yanında Ankara’dayken Sanayi ve Teknoloji Bakanıyken başarmış burada yapamaz mı? Ayrıca bu seçimde kaybeden yok. Onların ikisi bir ittifak. ha Ahmet kazanmış ha Mehmet değişen bir şey yok.”

Haber: C. ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ