Düzce TSO'nun eski Meclis Başkanı Ertan Taşlı, 6. Meslek Komitesi olan otomotivde listeye girememesine itiraz etti. Taşlı, bu sabah Merkez İlçe Seçim Kurulu'na giderek itiraz dilekçesini sundu.

6 komitede neler oldu?
Bilindiği gibi otomotiv, otomotiv imalat ve satışı ile petrolleri olan 6. Meslek Komitesi'nden seçime iki grup girdi.

Seçimde Murat Öz, İbrahim Aydın ve Ertan Taşlı grubu Cemal Aksan, Bülent Sivrikaya ve Nuri Hızel grubu ile yarıştı.

Oy sayım işlemi sırasında ilk olarak Cemal Aksan'ın çizik yediği ve grubun Bülent Sivrikaya ve Nuri Hızel ile Ertan Taşlı'dan oluştuğu söylentileri yayıldı. Daha sonra ise seçimi firesiz Aksan-Sivrikaya-Hızel üçlüsünün kazandığı gayriresmi açıklandı. Söz konusu duruma karşı çıkan Taşlı da bu sabah gerekli itirazlarını yapmak için soluğu İlçe Seçim Kurulu'nda aldı.

Taşlı da Yılmaz da meclise girebilir
Diğer taraftan şuan 6. komiteden kazanıp kazanmadığı henüz netleşmeyen Taşlı'nın sigortacılar, emlakçılar ve bankacılardan oluşan 9. Meslek Komitesi'nden meclise girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kooperatifi temsilen Atilla Şişman'ın seçime katıldığı, meclise ise Ertan Taşlı'nın gireceği konuşuluyor. Yine nakliye, ulaşım ve lojistikten oluşan 11. Meslek Komitesi'nden seçimi kaybetmesi büyük şaşkınlık yaratan Orhan Yılmaz'ın da meclise girme ihtimali var. Seçim kurulunun 6. Meslek Komitesi'nden Taşlı'nın kazandığını duyurması halinde Esnaf Kefalet Kooperatifi'ni temsilen meclise Yılmaz'ın girmesi bekleniyor.

Başkanlığa 4 aday
TSO'nun 4 yıllık yönetim kadroları ise 7 Nisan Cumartesi günü belli olacak. Önce Meclis Başkanı ve divanı seçilecek ardından yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanı için sandık başına gidilecek. Seçimlerin ardından gönlünde TSO başkanlığı yatan bir çok isim olduğu bilinirken, öne çıkan 3 isim ise Ertan Taşlı, Tuncay Şahin ve Ahmet Dertli... Yine telefonla görüştüğümüz Erdoğan Bıyık da Düzce TSO başkanlığına resmen aday olduğunu söyledi.

Haber: C.ÜSTÜNER