Düzce ili belediyeleri 2014 yerel seçimleri sonrasında bir yıllık hizmet döneminin tamamlanması ile birlikte icraatlarını değerlendiriyorlar. Bunun için belediye yönetimleri, Nisan ayı ilk Meclis toplantılarında bir yıllık hizmet süresini gündeme taşıyacaklar. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş bunun için önce AK Parti Meclis grubuyla kahvaltılı toplantıda biraraya geldi ve bir yılın 'muhasebesini' yaptı. Başkan Keleş ardından da yaz dönemi ve ikinci yıl için programlanan hizmetleri ve proje önerilerini Meclis üyeleriyle paylaştı.

BELEDİYE HİZMETLERİ SEÇİMLERE REFERANS OLACAK

Belediye hizmetlerinin bir yılı ile Milletvekilliği genel seçimlerinin aynı zaman dilimine denk gelmesi, seçim propagandalarına da referans olacak. Partilerin Milletvekili adaylarının seçim gezilerinde vatandaşların belediye hizmetlerini sorgulaması ihtimali çok yüksek. Bu nedenle Belediye Başkanları bir yıllık icraatlarını kamuoyuna en iyi şekilde anlatmayı hedefliyor. 

SEÇİMDEKİ SONUÇLAR

Düzce İl Genelinde merkez ve ilçelerde tüm belediyelerde AK Parti Belediye Başkanları görev yapıyor. 2009 yerel seçimlerinden 2014 yerel seçimlerine Konuralp'in Düzce Merkez ilçeye bağlanması ile birlikte 10 belediye başkanlığında AK Partili Başkanlar bulunuyor. Düzce Belediye Başkanlığında 2009 seçimlerinde AK Partide yüzde 42.65'i ile 28 bin 664 oyla İsmail Bayram Belediye Başkanı oldu. 2014 seçimlerinde de AK Parti yüzde 54.63 ile 47 bin 62 oyla Mehmet Keleş Belediye Başkanı oldu. 2014 seçimlerinde diğer partilerin aldıkları oy ise şu şekilde dağılım gösterdi: MHP, Ömer Küçük ile  yüzde 37.73' ile 32 bin 501 oy aldı. CHP, Basri Karslıoğlu ile yüzde 3.97 ile 3 bin 416 oy aldı.    

Haber; A.GÖSTERİŞLİ