AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun Akçakoca İlçe Teşkilatı yöneticileri ile yaptığı toplantıda, "Akçakoca Belediyesi'ni mutlaka ana muhalefetten geri alacaksınız." diyerek uyarmıştı. Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Her siyasi partinin Akçakoca'yı almak istediğini ancak kararı halk vereceğini söyledi.

BELEDİYECİLİK ORTADA!

Albayrak “ Düzce'de AK Parti'nin oy potansiyeli ortadadır. Metin Kaşıkoğlu'da İl başkanı olarak da tüm belediyeleri almak isteyecektir bu gayet normaldir. 2004-2009 seçimlerinde Konuralp dışında tüm belediyeler AK Parti'nindi. 2009 seçimlerinde 6-5 oldu. Düzce'nin en büyük ilçesi Akçakoca bir parlayan kent oldu. Son yıllaradaki değişimi ortada. Düzcemiz'in denize açılan kapısı çağdaş bir turizm kenti. Düzce'deki her siyasi parti Akçakoca'ya isteyecektik bu gayet normaldir. Kaşıkoğlu yoğun bir çalışma içinde. Ama seçmen karar verecek. 2004-2009 dönemi AK Pariti'nin dönemi 2009-2014 te CHP'nin dönemi. Belediyecilik ortada. Akçakoca halkı bu iki dönemi çok rahat bir şekilde karşılaştıracaktır.” dedi.

AK Parti'nin adayının da belli olmadığını dile getiren Albayrak, “Henüz AK Partinin adayı da belli değil. Yerel seçimlerde aday ve örgütlerin çalışma yöntemleri de çok öne çıkar. Seçimlerde Akçakoca halkı Akçakoca'ya belediye anlayışı konusunda neler yapıldı neler yapılmadı karşılaştırmasını yapacak. Bu yönde doğru kanaati vereceğini düşünüyorum. İl başkanımıza başarılar diliyorum. Can siparene çalışıyor. Biz kazansak bile AK Parti her zaman yanımızda olacak. Hep beraber hedefimiz Düzcemizi ve Akçakoca'yı ayağa kaldırmaktır.” dedi.

İktidar partisinin şu ana kadar Herhangi bir ayrım yapmadan her bölgeye destek verdiğini açıkça gördüklerini söyleyen Başkan Fikret Albayrak, Akçakoca yapılan siyasi destekte de payını almaya çalışıyor diyerek, Metin Kaşıkoğlu'na bu konuda da teşekkür etti.

BELEDİYE ANLAMINDA ARTIK İKTİDARDAYIZ

Eşit ve adilane bir seçim olduğu taktirde keyifli bir seçim olacağına inanan, seçimde iddialı olduklarını bir kez daha dile getiren Albayrak, “ Halkın vereceği kararla Akçakoca kalkınacaktır. Ancak bizde iddialıyız. 2009 seçimlerinde Düzce'de elimizde bir belediye yokken örgütümüzle birlikte güzel bir çalışma örneği göstererek projelerimizle halkımızı ikna ettik. Belediye anlamında artık iktidardayız. Yaptıklarımızda ortada. 2014 seçimleri 2009 seçimlerinden daha zor olacağını düşünüyorum. Aslında sonucu bende merak ediyorum. Çünkü Akçakoca'da büyük bir değişim yaşanıyor. Belediyeye geldiğimiz gün sloganımız ortaya koyduk. “Akçakoca Türkiye'nin parlayan kenti olacak.” Dedik. Bunu projelerimizle ortaya koyduk. Projelerde büyük aşamaları kaydettik. Söz vermediğimiz bir çok şeyi de yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu kadar çalışmanın neticesinde çalışarak seçim kazanılır mı kazanılmaz mı bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.” dedi.

ÇOK BÜYÜK TALİHSİZLİK OLDU

Bu yaz Akçakoca'da peşpeşe meydana gelen boğulma vakalarını değerlendiren Albayrak, 2 kardeş ve bir imamın boğulmasından çok büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.


“Çok büyük talihsizlik oldu” diyen Albayrak, “2007 yılından beri alınan önlemler çok olumlu sonuç verdi. Boğulma vakaları oluyordu ancak ölümle sonuçlanmıyordu. 4 dakika içinde 3 kişini boğularak hayatını kaybetmesi büyük talihsizlik. O gün başkaydı, profesyonel yüzücülerin bile denize girmemesi gereken bir gündü. Biz o gün zabıtamız, jandarmamız, polisimiz, can kurtaranlarımız insanların denize girmelerini engellemeye çalıştık. Sahillerde anonslar yaptık. Çünkü denize girmeleri halinde kurtarması gerçeken çok zordu. Belki de Akçakoca'da 10 yıldır öyle bir dalga görülmemişti.” dedi.

Bu olayın kendilerine ders olduğunu ve eksikliklerini gördüklerini dile getiren Albayrak, Akçakoca Kaymakamıyla aldıkları bir kararla önümüzdeki yıl çok farklı bir uygulamayla sahillerde önlem alacaklarını söyledi. Albayrak, “Can kurtarmalarımızın sadece sahilden yeterli olmadığını anladık. Önümüzdeki sene bölge bölge jetsikilerle müdahale etmeye karar verdik. Böyle bir havada can kurtaran girse can kurataran kendini kurtaramaz. Her bir can bizim için çok önemli.” dedi. 



Haber: G. KARDUZ