Geçtiğimiz günlerde SEDAŞ yetkililerine seslenen Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, “SEDAŞ Akçakoca’ya gereken yatırımı yapmıyor.“ diyerek elektrik hatlarının yer altına indirilmesini istemişti.

“Burası turizm şehri. SEDAŞ, tüm il ve ilçelere gerekli yatırımlarını yapıyor. Fakat burada daha öyle bir şey görmedik burası için. Burası turizm bölgesi daha güzel bir görünüm için artık elektriklerimizi yer altına almamız lazım.”

Albayrak‘ın bu çağrısına sedaş yetkilierinden cevap geldi. Albayrak konuyla ilgili olarak aylardır SEDAŞ'a yazışmalarımıza rağmen, basın yolu ile Akçakoca'da elektrik hatlarının yer altına indirilmesi yönündeki çağrıya yanıt verdiğini söyledi. Albayrak, ''SEDAŞ yetkilileri Basının yazmasının ardından,duyarlı bir şekilde davranması üzerine, Akçakoca Merkez çarşı ve Çuhalı çarşısındaki elektrik hatlarının yer altına indirilmesi yönünde ilk fizibilite çalışmaları başlatıldı. Yakın bir zamanda SEDAŞ yetkilileri bu iki çarşıdaki elektrik hatlarını yer altına alınması için inşaat çalışmalarına başlatacaktır. Bu çirkin görüntüden kurtulacağız ve ardından asfalt ve yol çalışmaları başlatılacaktır'' diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR