Düzce'de 1 hafta içerisinde 3 ayrı bölgede uzun süren kesintiler yapması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan SEDAŞ, son olarak Uzunmustafa Mahallesi sakinlerini isyan ettiren 3 saati aşan kesintiye ilişkin bilgilendirme yaptı.

SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan tarafından yapılan yazılı açıklamada, 

Uzunmustafa Mahallesi'nde geçtiğimiz pazar sabahı yapılan kesintinin planlı olduğu aktarıldı. 

Kurum olarak arızalar dışında şebekenin verimli çalışması için de çalışmalar yürüttüklerini belirten Erkovan, ilerleyen zamanda arıza kaynaklı kesintilerin yaşanmaması için planlı kesinti yaparak, bakım çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Açıklama şöyle devam etti: "Kültür Mahallesi, Uzunmustafa Mahallesi ile Aziziye Mahallesi'nde daha sağlıklı bir enerji alt yapısı için 17 Mart Pazar günü saat 09:00-12:00 arasında Aziziye Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Lisesi yakınında bulunan Orüs Trafo Kabini'nde, hücre değişimi yapılması amacıyla SEDAŞ İşletme Bakım Ekiplerimizce bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın ve iş erbabının, okula giden öğrencilerin okullarında planlı olarak yapılan bakım çalışmasında elektrik kesintisinden daha az etkilenmesi hedeflenerek bakım çalışması hafta içi yerine pazar günü yapılmıştır. Gece yapılması öngörülebilecek planlı bakım çalışmaları gün ışığından yararlanılamayacak olması ve İş Güvenliği açısından 34 Bin 500 Voltluk yüksek gerilimde çalışmanın çok tehlikeli bulunması nedeniyle can güvenliği nedeniyle gündüz yapılmaktadır."

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ