SEDAŞ, elektrik enerjisinin güvenli kullanımı için uyardı. Enerji kesintisinin gerekli olduğu bölgelerde, iş kazalarından kaçınarak can güvenliğini sağlamanın yanı sıra, hem yasa gereği hem de çevre ve kamu güvenliği açısından, ilgili şirketlerin SEDAŞ'a önceden haber vermesi ve  planlı kesinti önlemi alınması gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan "Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği" yönetmeliğinde, enerji nakil hatlarının altlarında pompa çalıştırılmaması veya zorunlu olduğu durumlarda enerji nakil hatlarıyla temasın olmaması için önlemler alınması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, inşaat yapım alanının yakınından enerji nakil hatları geçmesi durumunda, yeterli güvenlik mesafesi bırakılıp gerekli güvenlik tedbirleri alınarak çalışılması gerekli.

Yönetmelik gereği,  güvenlik mesafesi belirlenirken enerji nakil hattı tellerinin rüzgârda salınımı da hesaba katılmalı.Beton mikserleriyle çalışma sırasında pompa kollarının açılması ve toplanmasında çevredeki elektrik hatlarına  dikkat edilmeli ve  oluşabilecek risklerin ortadan kaldırılması istendi.